Ångest handlar inte om att det är sent på kvällen

Mycket intressant att höra ifrån vissa saker ifrån människor i sin omgivning, speciellt när det handlar om de personer som säger ”alla mår väl dåligt ibland” till en person som lever med depression eller något liknande.

Det som stör mig lite extra idag är när man får höra en person säga ”Shit vilken ångest jag har haha, klockan är 2 och jag ska upp 9” – Det går inte riktigt ihop i mitt huvud.

Ångest handlar inte om att det är sent på kvällen

Ångest betyder inte sen natt

Att leva med ångest och depressioner handlar om väldigt mycket mer än att sitta uppe en söndagsnatt och babbla med en polare.

När man lever med depressioner och andra former utav problem då känns det väldigt jobbigt att få höra dessa personer se andras problem som något man bara viftar bort medan deras egna ”ångest” är livsavgörande.

Jag kanske bara är lite gnällig, det blir bara jobbigt i huvudet när man får höra att det som man själv upplever dagligen inte är något annat än ”nån skit som försvinner” – Visst, jag hade inte gnällt om det vore på det viset.

Tänk om dagarna då jag sitter likblek med ångest, ökade tics och dödsångest bara försvann pang bom, det vore nåt det.

 

Vad är dina erfarenheter av ångest och depressioner?

Har du själv några problem med just ångest? Dela gärna med dig utav dina erfarenheter av hur du tacklar dina dagliga strider.