Avkoppling – Första gången på flera år

För första gången på jag vet inte hur länge lyckades jag med avkoppling, kopplade ifrån helt och hållet i flera dagar och njöt utav varenda sekund.

Hur lyckades jag med det?

När vi åkte till Rom förra veckan, då valde vi att ta med oss en gammal mobil som man enbart kunde ringa och skicka SMS med.

Vi kan inte Italienska vilket innebar att tv gick bort.

Wifi på vårt hotell använde vi inte då alla tekniska prylar lämnades hemma.

Avkoppling utan teknik

Avkoppling?Jag är en person som alltid är nåbar, förutom datorer och surfplatta är bästa vännen min Samsung galaxy note 2 som används flitigt.

Detta gör att mitt beroende utav att alltid kunna nå omvärlden hela tiden blir matat, om någon utav mina leksaker slutar fungera då är det full panik som gäller.

Jag arbetar inte enbart på lager utan är även aktiv inom viss grafisk formgivning och webdesign där översättningar och diverse redigeringar är vardag.

Eftersom mina verktyg alltid finns tillgängliga finns även alltid stressen och pressen där.

Jag kan sitta vid datorn och jobba till sent på natten för att sedan gå och lägga mig där jag måste dubbelkolla vad jag gjort i mobilen innan det ens går att överväga att sova.

Under vår underbara weekend i Rom var det enda fokuset på min sambo och den vackra staden, det var avkoppling utan dess like.

Värmen gjorde det jobbigt men på ett annat sätt.

Kunde släppa alla mina projekt i flera dagar och jag kan helt ärligt säga att det inte har hänt en enda gång på mer än 10 år.

Självklart satte min rastlöshet igång, men livet fungerar på det viset när man har ADHD.

Tack och lov var det mer att jag ville se allt och inte kolla filmer och nörda på internet eller sitta och jobba i photoshop och illustrator.

Jag skriver om min vardag med ADHD, Tourettes syndrom, OCD, social fobi och mångåriga depressioner. Jag har lärt mig att hantera detta på flera olika sätt, lär mig även alltid något nytt som jag tar med mig under resans gång.

Denna gång lärde jag mig att avkoppling är något som faktiskt existerar även i en person med ADHD.

En sak som är viktig och även min slogan som man inte får glömma: Funktionsnedsättning, inte livsnedsättning.

Glöm inte att vi kan leva ett fullgott liv även om vi gåvor som vissa andra saknar.