Höstdepression – Nyhet för mig

Höstdepression, svacka eller helt enkelt bara ett par dåliga veckor. Något sådant är det iallafall som spökar för mig just nu.

Detta påminner mig mycket om tidigare perioder när jag varit inne i en depression, fast det är jag inte just nu.

Höstdepression eller inte, jag tänker inte gräva ner mig i något just nu. Det är för mycket positivt som händer för tillfället, fast det kanske är när garden är nere som höstdepression drabbar? Ja, det är klart hösten måste vara på intågande för att det ska vara aktuellt med detta.

Höstdepression = årstidsbunden depression

Detta finns faktiskt på riktigt, många brukar säga höstdepression och sedan skämta om det. Men varje år är det mellan 3-5% som visar såpass starka symptom att det fyller kriterierna för för depression.

Hösten är egentligen min favoritårstid, sommaren ger mig mest ångest och har gjort det i många år.

Har du drabbats utav höstdepression?

Har du drabbats utav höstdepression eller är det något som återkommer hos dig? Hur gör du för att klara dig ur de perioderna?

Just nu kämpar jag på extra mycket för att inte låta bloggen vila, men vissa dagar är verkligen sådana att jag inte orkar, eller känner att det finns ett enda vettigt ord som jag skulle kunna skriva här.

bloggen fungerar som en ventil för mig och jag tycker om att skriva, tycker om det väldigt mycket och vill verkligen inte tappa detta. Därför söker jag tips, förslag eller vad som helst gällande just höstdepression. Dela gärna med dig.