Skola har aldrig fungerat för mig

Jag har alltid velat studera, gå i skola, men med tidigare erfarenheter i bagaget finns vetskapen om återkommande misslyckanden.

Efter att ha misslyckats i grundskola,gymnasiet och flera tappra försök till vuxenstudier gav jag upp. Fanns ingen anledning att börja ta studielån för att börja plugga när jag vet att det inte kommer att gå.

Att få en utbildning på ”det vanliga viset” fungerar alltså inte.

Skola utan skola, fungerar det?

Jag är ingen teoretiker, samtidigt som jag är det. Helst vill jag jobba praktiskt och lära mig den vägen, precis på det viset som många andra med ADHD får göra.

Sitter här och funderar på hur jag ska gå tillväga med att öka min kunskap inom diverse områden och samtidigt få det på papper.

Givetvis är någon form utav skola den enda lösningen, frågan är bara vilken. Jag tror att en lösning finns för mig.

En skola för mig?

Medborgarskolan har en hel del olika kurser som man kan läsa hos dem. Flera utav dem finns som distansutbildning och det är dem jag är lite sugen på.

En distansutbildning innebär att jag inte behöver åka till skolan utan kan studera hemifrån vilket skulle underlätta en hel del, social fobi och skola är inte en bra kombination.

Ok, man behöver vara på skolan ibland, det är helt ok. Man får ju räkna med att det kommer att vara lite jobbigt, men allt som är värt något måste man ju kämpa för.

Mitt mål är ändå inte att få en utbildning på det viset, jag vill bara läsa några kurser som jag känner ett behov utav.

Det skulle kännas fantastiskt roligt att läsa en eller ett par kurser och klara av dem.

Läget är kanske rätt just nu, funderar på att söka ett par kurser och se vad som händer. Det handlar inte om något stort utan lite småkrafs som inte ger något, mer än ökad kunskap för mig då vill säga.

Har du erfarenheter utav distansstudier genom medborgarskolan?

Hur gick det för dig? Dela gärna med dig.