Hur voxra och valdoxan påverkar mig

I olika perioder har jag ätit en mängd olika mediciner, de flesta utan någon positiv inverkan, sen fick jag prova Voxra och Valdoxan. Då förändrades allt.

Hur medicin påverkar kroppen

Som du säkert vet är jag alltid väldigt noga med att poängtera att det jag skriver inte är hugget i sten, det som står här är mina tankar, erfarenheter och åsikter. Även om du äter samma mediciner som jag gör betyder det inte att du reagerar på samma sätt som jag.

För mig, icke fungerande medicin:

 • Efexor
 • Remeron
 • Sobril
 • Lyrica
 • Theralen (både piller och flytande)
 • Strattera
 • Abilify

För mig, fungerande medicin:

 • Voxra
 • Valdoxan
 • Imovane
De som inte fungerade på mig tänker jag inte skriva något om då jag kan skrämma upp dig som använder eller ska börja att ta dem.
Det som hjälpte mig att bli mera balanserad var just dessa tre som står ovanJag vet att det kanske är lite ovanligt att någon med ADHD äter Voxra istället för de Amfetamin-preparat (Concerta, Ritalin) som finns. Då jag även har Tourettes de kan de försämra mina tics, därför använder jag ett annat preparat.

De effekter som jag får utav dessa mediciner är:

 • Voxra: jag blir lugnare, mindre tics, mindre fysiskt ”våld” (ska förklara mer ingående i ett annat inlägg) – Verksam substans: Bupropionhydroklorid
 • Valdoxan: Antidepressivt medel som är besläktat med Melatonin, som finns naturligt i kroppen. Valdoxan påverkar även Serotonin-nivån i kroppen, då den även justerar den biologiska klockan så sover man bättre. Tas med fördel på kvällen.
 • Imovane: Insomningspreparat som jag inte använder längre, fungerade perfekt.

Biverkning vid användandet:

Det som är helt fantastiskt med just Voxra och Valdoxan är biverkningarna. Det enda som jag har märkt av är att jag var lite dåsig i början av användandet, vilket försvann relativt snabbt. Så jag har enbart positiva saker att säga, jag hoppas att andra slipper de negativa delar som finns med många mediciner på marknaden.

Valdoxan är inte så jättevanligt än, tyvärr – jag kan inte annat än hoppas på att det ändras snart, för fler användare ska få chansen att få må bra. Sömnen är så otroligt viktig och inom NPF så är rubbningar inom just sömnen väldigt vanligt.
Som jag påpekade i början utav inlägget detta är inte hugget i sten och jag kan inte garantera effekten på dig, det ligger hos en läkare och dig att avgöra. Fråga däremot om du undrar något, även om de andra medicinerna som jag skrev högst upp.
Jag har inte tagit med allt, ville göra ett kort inlägg, du måste ju orka läsa det!