Det yttre kriget inom dig – så skyddar du dig

Många fightas med sig själv, fulla av förakt och självhat – Men vad är det egentligen som man hatar?

Varför gör du på detta viset?

Varför kan du aldrig bete dig? måste du vara denna omogna fjant som du är? Skärp dig, annars kommer du att vara ensam kvar.

Detta är något som är väldigt vanligt fast folk kanske inte pratar om det, eller det kanske är just det som de gör.
Det yttre kriget där du är den du är och får höra de negativa saker som du hela tiden gör, men vad andra har svårt att förstå, det är sakerna som händer inom dig.

Jag mår inte bra på insidan, och det du ser är vad som speglas utåt. Den inre smärtan är många gånger högre än du kan föreställa dig.
Vad är det som gör att andra måste påpeka dina brister och fel? tror de att du lever i okunskap om dig själv?

Varför är de dömande alltid så snabba med just att döma? svaret är egentligen ganska enkelt, det handlar om kriget inom dig.

Hur menar jag nu?

Det är vanligt att de enklaste svaren är de som faktiskt stämmer med de svåra händelserna.
De som attackerar dig för ditt yttre krigar troligtvis inom sig själv, men det ser du inte, för du är i fullt krig med dig själv, fightandes med det som du absorberar utav andra.

Den som är perfekt på utsidan, är lika trasig på insidan som du är, men det märker du inte av.

Av naturliga skäl vinner de starka över de svaga, men vem är det som är stark? handlar det om muskler? i vissa fall då handlar det om just muskler, tänk Gladiatorerna på tv4, hur hade de sett ut om de var tjocka och slappa eller spinkiga?
Det hade ju varit en syn – men det är tv, ditt liv är verklighet – handlar vinsten utav kriget om muskler eller om det inre?

Utan tvekan säger jag det inre – du är mycket starkare än vad du tror, även om det inte känns som att det stämmer.
Jag skriver detta med tanke på en person, en som lever i ett ständigt krig och har gjort det i flera år.

Att kunna hitta den styrkan som finns på insidan när det är ett kaos är inte enkelt, det är troligtvis något utav det svåraste du kommer att behöva göra i ditt liv, men tänk på vinsten, att kunna styra mer över det som rubbar dig.

För att vinna kriget, behöver du vapen

Nu pratar jag inte AK4á eller en magnum 9 mm, utan något helt annat.

  • Börja med att se förbi det yttre, rykten och förhållanden. För jag lovar dig, om dina förhållanden är äkta då finns de kvar för dig även när du har det svårt. Hitta guldkornen, de finns där, även för dig.
  • Sluta se ner på dig själv, du förlorar enbart på det, vinsten ligger i att hitta något hos dig själv som du tycker om, alla har något.
  • Inse att du är den du är, du kan inte ändra på dig själv mer än till en viss grad, för ändrar du mer, vem blir du då?
  • Du har kommit såhär långt, det är en bra prestation, fortsätt, stanna inte.
Vad är det som du hatar med sig själv? Det är vad som behöver åtgärdas, inte någon annans syn på dig. Vi är bara människor, ingen är bättre än någon annan.
Det kommer alltid finnas andra som ser ner på dig eller någon annan i din omgivning, strunta i dem, du är det som räknas.