Felaktiga diagnoser sänker oss

Jag har under lång tid varit intresserad av hur saker och ting fungerar, speciellt inom psykvård, diagnoser och även inom försäkringskassan. Har aldrig egentligen känt att det har varit något fel inom de områden, fram tills Sverige röstade blått. Sverige blev hårda, för hårda.

Psykvård och felaktiga diagnoser

Från att i flera år varit hos olika läkare och kuratorer fått en mängd olika mediciner och halvdan samtalskontakt träffat rätt.
Under de åren som jag gick hos allmänläkarna så skrev de enbart i min journal att jag var deprimerad och satte mig på olika mediciner, där av bland annat ”Efexor” och ”Remeron” som enbart dämpade mig utan att ”ta bort” problemet.

Hamnade rätt
Efter att ha slutat med medicinerna som enbart gjorde mig dämpad och fet så började jag arbeta, körde totalt slut på mig och blev sjukskriven igen. Då hamnade jag hos en läkare som läste mellan raderna, hon valde att ha med en psykiater  vid mötet med mig för att utvärdera mig och eventuellt utesluta.

Efter en timma hos dem så blev jag remitterad till psyk där de påbörjade en ADHD-utredning. De valde efter en period hos dem att remittera mig vidare till specialister inom Neuropsykiartiska funktionshinder (NPF). Då de kände att de fanns mer än enbart ADHD hos mig.

Slutet av utredningen
Efter ca ett halvårs utredning så fick jag äntligen veta vad som stod på, varför jag mådde som jag gjorde och varför jag reagerade och hanterade saker annorlunda.
Jag fick diagnoserna:

Korrekt medicinering och välmående
Blev efter samtalskontakt och vidare utredningar satt på olika mediciner på prov för att utvärdera effekten hos mig – fick prova ca 5 olika innan de hittade rätt.
Idag så är jag en helt annan person, mår otroligt mycket bättre och är mycket lugnare och mer hanterbar i vardagen, men ändå inte som alla andra och mina svårigheter finns kvar, dock så får jag hjälp med hur jag ska hantera dem.


Försäkringskassan hjälper inte

Det är inte deras fel, det är vårt nya moderata samhälle som har satt mera press på vården och FRK. Jag förstår dem till viss del då det finns allt för många som utnyttjar dem utan grund enbart för att kunna slippa arbeta.

Men är det vårat fel? Nej, det är verkligen inte det, men vi blir drabbade utav deras beslut. Hur ska vi göra för att Försäkringskassan inte ska ”förstöra” för oss som verkligen behöver dem?
Idag så är jag inte längre sjukskriven, men jag har varit en av dem som varit drabbad utav fuskarna, och det är fel.

Det måste göras en förändring inom både vården och FRK då de personer som inte bluffar blir drabbade.

Tidsåtgång vid utredning

Det tog bortåt ett år innan min utredning blev helt färdig, det var väldigt jobbigt att göra alla tester och gå igenom allt som behövdes, men det var även nödvändigt.
Idag så kan du få en diagnos på en timma – men då en felaktig som inte behöver stämma överens med ditt verkliga problem.

Lagen måste ändras, de som behöver hjälp måste få den och de som fuskar, de behöver straffas – inte av oss, men utav lagen som tyvärr inte riktigt vill som vi vill.