Nuförtiden så har ju alla denna nya flugan ADHD

Allt för ofta träffar jag personer som inte verkar hålla med om att ADHD existerar. De säger saker i stil med att ”Alla tappar fokus ibland” och ”träffar jag en läkare får jag samma diagnos” – De lider utav okunskap.

Enkelt att få ADHD diagnos?

För att kunna få diagnosen ADHD eller även andra diagnoser inom NPF så måste du gå igenom en mängd olika utredningar och tester, det är inget som du bara gör på en kvart genom ett besök hos allmänläkaren på vårdcentralen.

Här finns ett PDF dokument, om du läser det så får du se vilka kriterier som gäller vid ADHD.
Jag som har genomgått utredningen och fått mina diagnoser kan intyga att det är omfattande test som tar otroligt lång tid att färdigställa, många möten vid olika tillfällen, även med anhöriga som ska gå igenom din barndom.

Fuskdiagnoser finns det gott om

För ett litet tag sedan så skrev jag ett inlägg om hur felaktiga diagnoser sänker oss och även de stackarna som får en diagnos utan att ha fått en korrekt utredning.
Det finns så många olika områden som läkarna testar en inom och det tar tid.

Räkna inte med att det går snabbt, för då får du en inkorrekt bedömning och det vill du verkligen inte få då det handlar om så mycket mera än just en diagnos.
Att förändra sin livskvalitet är jätteviktigt för de flesta som lider utav sina funktionshinder, då kan medicinering vara något som passar, har du fått felaktigt bemötande ifrån läkaren som utreder dig så kan medicinen du får vara rent skadlig för dig.

Har du ADHD?

Eller misstänker du att du har det, eller någon annan i din familj, då kan det vara bra att utreda det, kontakta din lokala vårdcentral och be om att få komma dit för en utvärdering, det är nämligen vårdcentralen som remitterar dig till de som håller i utredningen. De har en tendens av att lida utav okunskap på just vårdcentraler, så var ihärdig och ta inte ett nej, då det är du själv som bestämmer, inte någon receptionist som tror h*n besitter mer kunskap än de gör.

Hur gick det för dig när du fick din diagnos?

Om du har gått igenom denna utredning, eller någon annan inom detta området så får du gärna berätta dina erfarenheter då jag vet att många har otur med just vården vilket gör att de tappar lusten och motivationen till att fortgå med denna enligt mig livsavgörande utredning.

Hur kan jag säga livsavgörande? den dagen jag fick mina diagnoser, då förstod jag, äntligen vad som hade gnagt inom mig i hela mitt liv, jag kunde börja leva på nytt.