ADHD-medicin är inte droger

ADHD-medicin

Dessa debatter om droger, att de aldrig tar slut. Vad är det egentligen som får folk att tro att bara för att ett piller har en effekt att det är en drog?

Mycket prat är det om föräldrar som ”drogar” sina barn med ADHD bara för att få lugnare barn. Det är samma anledning till att vuxna tar mediciner mot just ADHD, för att droga oss.

Skärp er
Att debatten inte kan dö ut, vi som har ADHD, barn som vuxna lider utav något som kallas hyperaktivitet, den är olika från person till person, vissa reagerar inte alls medan andra mår dåligt utav det.

Jag tillhör den skara utav människor som lider utav min ADHD, dock inte i alla sammanhang, men när det gäller just hyperaktiviteten.

Anledningen till att ADHD-mediciner inte är mer drog än alvedon är för att vi tar alvedon utav samma anledning som ADHD-medicin. För att få en effekt när vi mår dåligt.

Att måla ut föräldrar
jag läser om och om igen där någon attackerar föräldrar bara för att de ger sitt barn medicin, vad är det som händer om man inte gör det?

Jo, barnet mår sämre, ingen mår bra av att vara hyperaktiv, inge mår bra av att inte kunna koncentrera sig. Om det finns en möjlighet för en förälder att kunna ge sitt barn ett lugn för att ge ökad livskvalitet, kan de inte få göra det då?

Om barnet är lugnare mår ju denna bättre och då blir det en kedjeeffekt vilket gör att omgivningen blir lugnare och mår bättre. Det är ju inte negativt alls.

Detta är inte droger

Detta visar skillnaden mellan drogen amfetamin och ADHD-medicinen Concerta.
Ser du skillnaden? Hur kan då denna mängd utav journalister gå ut med att det i stort sett är samma sak?

Jag och min familj är tacksam
För att jag har min medicin, den har hjälpt mig otroligt mycket, jag önskar alla som lider och mår dåligt utav sin funktionsnedsättning, ska få möjlighet till att få testa ut en medicin, tänk på att även vi med ADHD är människor, vi förtjänar att må bra.