Hur mycket stör detta dig?

Tvångsbeteende

Att ha ett tvångsbeteende betyder inte automatiskt att du har OCD, var glad för det.
Många utav oss har olika saker som vi måste göra, tex äta 6 godisar, du måste äta 3 åt gången och de som du äter måste vara i samma färg. Det är en enkelt variant.

Stör du dig på detta?

Jag blir helt tokig, fast inte av anledningen till att den första pennan ligger snett, snarare att det inte finns någon luft mellan dem.

Inte vidare allvarligt eller hur? men om det blir värre då, när blir det allvarligt?

Allvarliga tvång

Jag tänker inte gå in på att hjärnan hos någon med OCD har någon avvikelse, det är rätt oväsentligt just nu, jag kommer ju ändå att återkomma till det i ett annat inlägg.

Tillhör du den sällsynta skaran av personer som får ångest om du inte petar någon i ögat? Jag hoppas verkligen inte att du gör det, ögat är ett exempel på ett mer extremt tvång.

Andra exempel är onaturligt tvättande utav händer, du tvättar händerna i den mängd att händerna blir torra, tills dess att de spricker och blöder.

Borsta tänderna flera timmar i ett sträck, det är ett hemskt tvång.

Min OCD
Är egentligen ganska så harmlös om man jämför med hur andra har det, men som jag har skrivit förut, om någon annan mår sämre än mig, då mår ju jag inte bättre.
Tack och lov säger jag ändå, de tvång som jag lider utav är enkla, inte alla dock, några.

  • Klassiska kolla om dörren är låst
  • Jämnvikts problem, om jag slår i min högra axel, då måste jag slå i min vänstra axel, annars blir det obehagligt, enkel beskrivning. Om du träffar mig på stan då kanske du ser mig slå i min fot på en trottoarkant, kolla vidare, min andra fot kommer snart att hamna på samma ställe, dock diskret, vill helst inte skämma ut mig allt för mycket.

Många har detta funktionshinder/nedsättning och lyckas leva med det, andra mår så otroligt dåligt att de måste medicineras för att klara av vardagen.

Jag önskar ingen OCD, inte ens min värsta fiende, detta är allvarligt, även om man kanske tänker att det ser roligt ut när någon gör det, tänk på att det är inte lika roligt för den drabbade.

Även om många utav tvången är harmlösa, är de ändå tvång, det är inte i norm.
Men vi är ändå ganska normala, tvång eller inte.