Varför finns alla dessa fördomar?

Läs mina tankar om varför alla dessa fördomar finns.

Om det finns någon som skiljer sig ens det minsta i en grupp, då ökar risken avsevärt för att den personen ska bli bland annat utfryst.
Hur kommer det sig egentligen? Jo, rädslan för det vi inte förstår.

Du gör si, jag gör så
Om man gör det jag inte gör, då är det fel, för vad mina händer/fötter/mun/ögon gör är precis enligt standard,  annars skulle jag ju bli mobbad.

Eller kan det vara på det viset att det sättet man är annorlunda på kanske är det som gör att mobbingen ökar, fast inte till personen utan snarare ifrån?

Den annorlunda är mobbaren
Det jag vill få fram är att mobbing inte är något som är helt normalt, men att den som mobbar kan vara den som är annorlunda. Om någon har en svaghet/skillnad mot normen kan ju denna använda sina andra styrkor till att dölja dem, då genom att attackera den som är svagare fysiskt.

Det låter väl rimligt? För det behöver ju inte vara den svaga till utseendet som är den utan mental styrka?

Jag använder mig själv som mall här
När jag gick i skolan var jag inte minst, 185 lång och 85kg vilket gjorde mig till en större person fysiskt än de flesta andra på skolan, hjälpte det mig? Nej, var mobbad i skolan i runt 9 år.

I vissa perioder var det jag som attackerade de andra, men inte de som var svagare till utseendet utan snarare vem helst som var i närheten som jag kunde attackera för att ge igen och få fokus på någon annans lidande än mitt egna en liten stund.

Stämmer mina tankar?
Klart de stämmer, i vissa fall. I andra är de helt fel, för det är ju inte två personer som är likadana, det betyder att ingen gör som någon annan, bara till viss del.