6 kosttips till barn med ADHD

Bra mat bättre fokus

Det är mycket prat fram och tillbaka om hur vida kost kan påverka ett barn, alla vet att maten i sig påverkar alla men kan det förbättra ADHD?
Här följer 6 kosttips till barn med ADHD.

  1. Skippa färdigmat – Naturliga viaminer och mineraler är livsviktigt, ta dig tid att laga riktig mat. Om du enbart  har tid på söndagen, laga mycket mat och värm upp den under veckan som kommer.
  2. Öka proteinintaget – Minska kolhydraterna, öka proteinet. Tex om ditt barn inte äter en bra frukost kan en smoothie med proteinpulver i hålla blodsockret i bättre balans och bibehålla fokuset längre.
  3. Organisk mat – Frukt blir besprutat med medel som innehåller arsenik vilket kan skada hjärnan. Köp därför i den mån du har råd organiskt.
  4. Undvik triggande mat – Gluten har negativ påverkan för barnen i vissa fall. Glutenfritt och rismjöl är rekomenderat då det kan påverka mag och sömnrytm till det positiva.
  5. Fräscha vitaminer – Vitaminer utan tillsatser/färgämnen tex Playfair eller Lamberts Omega 3 kan göra under på barnen. Fokuset kan bli bättre. Omega 3 har bevisad funktion speciellt vid ADHD.
  6. Använd koffein – Ibland kan en coca cola efter skolan vara det som krävs för att barnet ska ”hamna på rätt ställe” i huvdet och kunna fokusera. Coca cola är inget hälsosamt alternativ dock fungerande för många.

Som jag brukar säga
Alla är olika och reagerar därför inte likadant. Prova därför och se, det kanske fungerar ypperligt för ditt barn. Tänk vilken skön känsla av att lyckas bidra med förbättrat fokus till barnet.

Att kunna få en mer strukturerad och stabil studiemiljö är väldigt viktigt, studiemönstret formas tidigt och om allt fungerar som det ska. Vem vet då hur långt h*n kan gå i skolan.

Jag blev lite nyfiken
Då dessa tips är helt nya för mig har jag bestämt mig för att prova vissa utav dem själv.
Det som jag har haft väldigt positiva effekter utav sedan tidigare är faktiskt koffein och omega 3. Om nu små förändringar i dagen kan förbättra. Då är det väl värt det?

Diskutera i forumet