ADHD och beslutsångest

Läs om mina åsikter gällande affärer och deras icke ADHD vänliga alternativ.

Butiker är inte ADHD vänliga

Hur tänker de som bygger upp en affär egentligen? Vi med ADHD har en tendens av att bli distraherade utav omgivningen, även när det handlar om att handla i affären.

När jag går in i affären
Är ute efter pommes, väl framme vid frysdisken möts jag utav detta.
Vad ska jag välja? Vanliga pommes, eller kanske vara lite våghalsig och prova något nytt, butiken jag brukar handla i är relativt liten, deras utbud är inte jättestort, men tillräckligt för att jag ska bli lite, förvirrad. Kan stå här i 10-15 minuter och bara titta, gå fram och tillbaka och känna på de olika påsarna.

Om det gäller småpizzor, då är problemet nästan ännu större. Vad ska jag välja?

När jag handlar blir resultatet ofta väldigt intressant
Igår skulle jag köpa mjölk, jag kom hem med bröd och två färska broccolibuketter.

Efter ett par timmar
När jag gick tillbaka till affären köptes mjölk och två flaskor cider.

Detta kanske inte låter som något speciellt, men tänk dig att jag går till affären mellan 14-20 gånger per vecka.
Det blir en hel del handlande, oftast missar jag det som borde köpas och kommer hem med något som jag tog på impuls och la i korgen.

Problemen med affärer och ADHD
Är att om en handlingslista inte finns med, då kan inköpen bli fel. Något man kan göra är att ta med sig sin mobil och ringa hem, fråga, lägga i vagnen och gå till kassan.

Nackdelen är att det bli lite pinsamt, även om det bara handlar om att ringa sin sambo, det blir nämligen en hel del samtal men ändå mycket felhandlingar.

Jag fick tipsen om appen Cash notes, i denna appen kan man förutom att skriva även lägga till ljud och bilder. Gratis för android, det är toppen. Nu har jag ju min Iphone, då finns denna inte för mig.

Tipsa gärna om vad ni gör för att få struktur i affären.