Är vi med ADHD slarviga? 6 tips förenklar vardagen

Vart har du dina nycklar?

Vi med ADHD har ett problem, faktiskt. I detta fall kan jag inte säga något annat.
Nu pratar jag om närminnet, detta gäller inte enbart ADHD men i väldigt många fall gäller det oss, även detta inlägg.

Många anklagar oss för att vara slarviga och säger, ”du struntar i vad vi säger” och skäller på personen när något har blivit bortglömt.

Du behandlar detta fel
Den som behandlar en funktionsnedsatt på ett negativt sätt får inte något positivt tillbaka då vi oroliga och problemen kan bli större. Vi är inte ignoranta eller slarviga, närminnet är inte i topp lika ofta som på andra.

Detta handlar om enkla saker, sådana som du kan se som en självklarhet, ex.

  • Tappa nycklarna.
  • Glömma gå ut med soporna.
  • Betala räkningarna i tid.
Dessa tre olika områden är väldigt vanliga, det kan ge mycket problem för oss då andra kanske inte förstår riktigt varför sakerna inte sker på det sättet de gör själva.
 

6 steg förenklar vardag förr oss med ADHD

  1. Gör direkt, förhala inte – Om du väntar med att gå ut med soporna, då glömmer du. Gå istället ut direkt.
  2. Ha bestämda platser – Lägger du alltid dina nycklar på ett ställe, då underlättar det letandet.
  3. Betala räkningar direkt när de dimper ner – Lägg in dina fakturor på internetbanken direkt när du får fakturan, du väljer själv datum när det ska dras ifrån ditt konto. Färre påminnelser och efterkrav är din bonus.
  4. Automatik underlättar – Har du alla dina räkningar på autogiro, då underlättar det mycket för du slipper oroa dig för om du har lagt in dem eller inte.
  5. Ät omega tre tabletter – Det hjälper ditt fokus, EyeQ är bäst, dock väldigt dyrt, Fungerar med billigare varianter med högt omega 3 innehåll.
  6. Sätt av tid till dig själv – Om du sätter av tid för dig själv, där du får fokusera på det du tycker om. Då förenklar du din vardag på det sättet att du har gjort det du vill och kan släppa det och fokusera på annat.
Enkla tips som gör jättemycket.
Om du försöker att fokusera på små saker istället för stora, då kommer du att märka större förändringar än du tror. Det är de små skruvarna som håller ihop allt, inte de stora delarna.

ADHD - Lätt för att glömma