Djur med tvångssyndrom

Hundar med OCD

Då jag enbart har en hund kan jag inte gå in på hur det är med andra djur. Min schäfer har en hel del roliga saker för sig, några lite mer udda än andra. Läs gärna mitt inlägg om djur med ADHD

I vissa fall kanske hon bara är en finsmakare, i andra är det troligtvis tvång.

Äter enbart Svenska jordgubbar

Det som är väldigt intressant med just min vovve är hennes matvanor, då och då väljer de flesta hundägare att skämma bort jycken med diverse olika maträtter. I vårat fall har vi kommit fram till att Coccos är väldigt förtjust i Svenska jordgubbar.

Om vi går till affären och köper två olika förpackningar med de röda gubbarna, en ifrån Spanien och en ifrån vårat härliga land. Då spottar hunden ut den Spanska och äter enbart den Svenska.

Detta är finsmakarfasoner.

”Tvångsliknande” symptom

Häromdagen köpte jag torkat fisk, du vet de små torkade firrarna med ögon och allt. När vi försöker ge hunden en utav dessa delikatessbitar tar hon in den i munnen men spottar ut den direkt. Om vi däremot delar denna första fisken i två delar, då finns det inga problem med att äta dem.

Efter första biten är det fritt fram att äta hela fiskar. Detta är enbart ett par utav de roliga saker som min hund har för sig. Finns ingen anledning att skvallra om saftdrickandet ur glas, inte ens när det handlar om jordgubbssaft. Eller att hon vägrar äta popcorn om de inte är tagna ur en påse/skål. De får alltså inte ha ramlat ner på golvet.

Vad beror detta på?

Jag har hört flera berätta liknande historier om sina hundar, vissa har även nämnt andra djur. Egentligen borde ju djur kunna ha OCD precis som de borde kunna ha ADHD, dock finns det inget som styrker något utav detta, förutom vissa raser dock inte ADHD. Men bara för att forskning inte är satt inom dessa områden betyder det ju inte att de ej existerar.