Varför ska en funktionsnedsatt äta medicin?

Du klarade dig utan medicin förut

Detta har jag fått höra många gånger, då startar hjärnkontoret med sitt stora arbete att börja tänka, djupa tankar, ”tänk om jag inte behöver någon medicin”.

Du börjar älta detta fram och tillbaka och kan inte släppa den tanken, ”tänk om jag inte behöver någon medicin”.

Du slutar med din medicin och vips är du tillbaka i ett stadie där du mår väldigt dåligt, precis som du gjorde innan du började med just din kur.

Nu pratar jag om ADHD mediciner
En utav anledningarna till att du begär en utredning är i många fall för ett sämre mående och funderingar på vad som felas. Efter en satt ADHD-diagnos kan den stressfaktorn som finns i kroppen försvinna, eller minska med hjälp utav concerta eller ritalin.

Om detta får dig lugnare, mindre stressad och ger dig ökat fokus, vilket du saknade innan, då klarade du dig inte utan medicin förut. Du härdade ut – men till vilket pris?

Att kunna få något som stabiliserar dig, minskar dina problemområden och ger dig ökad livskvalitet, är det inte då väldigt bra om du kan utnyttja detta?

Många är skeptiker, det förstår jag
Men för oss med en nedsättning är det enda vi strävar efter att få må bra, slippa vara oroliga. Det är något som en ”utanförperson” aldrig kommer att förstå.

Behöver du din medicin för att leva ett bra liv och inte enbart härda ut? Då ska du fullkomligt skita i vad andra säger, det är inte deras liv som förstörs av sämre mående, utan ditt.

Min medicinering

  • Voxra
  • Valdoxan

Ger mig och min familj en mycket bättre relation, jag är lugnare och mer harmonisk.
Om jag däremot inte äter dem, då ökar min stress och irritation.

Vad är det som är problemet? Jo, jag saknar några små detaljer som tillförs genom just Voxra och Valdoxan. Jag mår bra utav dem.

Unna dig själv ett bättre mående, du förtjänar det – Tänk bara på att det är du själv som avgör vad du ska ha för medicinering, ingen kan tvinga dig till något som du själv inte vill.

Jag hoppas att du inte behöver piller, men om du gör det – skäms inte, må bra istället.