Hur ser en ADHD-hjärna ut?

I huvudet på en ADHDáre

Det är enkelt för någon med ADHD att förstå en likasinnad. Dock är det lite mer problematiskt för någon utan. För att enkelt beskriva hur det ser ut i huvudet på oss med just ADHD kolla in denna bilden.

Den vänstra bilden visar en ”frisk” hjärna medans den högra visar motsatsen.
Skillnaden är  det röda på bilden som visar omsättningen utav glukos. Vi med ADHD har en underaktiverad hjärna, det är just därför vi får vissa läkemedel för att hjälpa mot detta.

Vad är glukos?

För att inte krångla till det hela kortar jag ner förklaringen lite. Glukos är en sockerart som förvandlar serum-tryptophan till serotonin i hjärnan, och när glukoset i blodet är lågt sjunker även serotoninet, vilket orsakar depression. Glukos är alltså viktigt för dig.

Det är viktigt att veta, allt socker hamnar inte i blodet direkt utan snarare i den takt din mat smälts och bryts ner till glukos.

Äta mera godis?

Det är kanske inte den ideala planen, äta mycket frukt är något som är bättre däremot. Men det handlar ju givetvis inte enbart om detta. Vi med ADHD har ju en del problem, och den brist utav glukos och andra saker gör ju att saker och ting blir jobbigt för oss. Därför är det viktigt, speciellt för oss att inte försöka tillföra mera glukos i kroppen för att förbättra ADHD symptomen. Detta är en utav anledningarna vi äter medicin.

Tyvärr, du kan inte skylla godisätandet på ADHD.