Hur ska man göra vad och hur länge?

Jag förstår inte

Har aldrig förstått hur vissa saker och ting går till. Detta kan låta väldigt konstigt för dig som inte förstår, men detta är sanning.
Här kommer jag stapla upp några moment jag har väldigt svårt att hantera.

  • Borsta tänderna –  Hur länge och när ska man borsta tänderna?
    Jag vet att det är två gånger per dag, men när på dagen?
  • Tvätta händerna med tvål –  Behöver man använda tvål vid varje tvätttillfälle?
    När behövs inte tvålen?
  • Mattider – Hur ofta ska man äta, och vad ska då ätas?
    Har aldrig förstått mattider, äter man inte när hunger infaller?
  • Lagom tider – Vad är lagom med tider? Hur länge bör du kolla på filmer/serier på kvällen? När bör du gå och lägga dig på kvällen för att orka gå upp dagen efter?

Konstigt egentligen

Detta är något som jag har börjat förstå mer sen jag fick mina diagnoser. Inte hur det ska gå till, utan varför jag inte har förstått dessa moment. Många utav oss har liknande problem utan att ha diagnos, självklart. Men i mitt fall, då handlar det om just diagnoser.

Jag har haft perioder i mitt liv där jag testat mig själv för att se hur det fungerar. Tre dagar gick jag utan mat, utan några större problem, det förstår jag givetvis är farligt och ohälsosamt, men ändå.

Hur ska man lyckas hitta momentet ”lagom” – det är väldigt svårt då jag aldrig har haft något lagom i mitt liv. Utan min sambo vet jag inte när mat skall intagas eller många andra moment. Det är ganska jobbigt med att leva i denna okunskap, för när jag träffar andra människor och får höra hur deras rutiner ser ut. Då skäms jag, väldigt mycket.

Hur skall detta lösas?

Jag har ingen aning, det enda som finns inpräntat i mitt huvud är att ena foten ska vara framför den andra när jag går. Jag längtar efter den dagen som mera kunskap om beteende och hur ska man göra vad och hur länge faller på plats.