Missbruk utav energidrickor

Energi i burkform

Sockervatten med koffein och ett stänk tillsatser. Detta är något som många dricker dagligen, varför egentligen?

Många klagar på sömnproblem, huvudvärk, ångest/oro, yrsel och hjärtklappning efter att ha druckit energidrycker, vad kan detta bero på egentligen?

Mängder av koffein i komprimerad förpackning
De flesta energidrycker innehåller både taurin och massvis utav koffein. Detta är inte hälsosamt då hjärtats slagfrekvens ökar avsevärt, då många även kombinerar detta med alkohol vilket kan medföra en mängd olika saker.

  • 6-7 drinkar ex ”redbull vodka” motsvarar 30 burkar coca-cola eller drygt 10 koppar kaffe.
  • En av tjugo känner någon som blivit sjuk eller råkat ut för problem efter att ha blandat energidryck med alkohol.
  • Dödsfall har hänt vid flertalet tillfällen efter kombinationen alkohol energidryck.

ADHD och energidryck
Det är vanligt att personer med ADHD dricker mängder utav energidryck, är det för att få en kick? Nej, för oss är det snarare tvärtom. Vi blir lugna, eller mer stabila.
Vad säger det egentligen? Vi med denna funktionsnedsättning äter mediciner med amfetaminliknande ämnen för att stabilisera oss, om detta finns i energidrycker i som ”vanliga” dricker, vad händer då i kroppen?

Förutom att vi får i oss mängder utav socker, koffein och taurin vilket bara det förstnämnda har negativa effekter på kroppen tar hjärtat stryk. Även för oss, då vi med ADHD är ”vana” vid våran rytm.

Det är inte hälsosamt med dessa drycker
Jag blir chockad varje gång jag ser en 7 åring i affären som köper dem, trots åldersgränsen som är satt. Vad tänker föräldrarna med? Jag kommer inte tillåta min dotter dricka detta, smaken är god, det tycker även jag. Men priset vi får betala av att dricker detta i större mängder är inte värt det. Inte ens för att få bli lugn.

Om du prompt måste dricka
Gör det då måttligt och utan alkohol, jag vill inte att du ska hamna ”ten feet under” pga en hjärtattack du enkelt kan undvika.

Det finns många som tycker att droger är ofarligt, speciellt cannabis. Det är inte ofarligt, alkohol är farligt det med. Det ena är lagligt, men inte hälsosamt. Detta betyder lagligt är inte nyttigt, inte i alla fall.