Parkeringsböter känns orättvist men är rätt och riktigt

Parkeringsböter för första gången i mitt liv

Det känns väldigt orättvist att få böter då jag är en person som alltid sköter mig. Finns egentligen inget jag tycker mindre om än brott, vilket som helst, lag eller ben.

Varför fick jag min bot?
Jag läste fel på ett tillfälligt parkeringstillstånd som jag fick då våran parkeringsplats ska renoveras. Tillståndet gick ut den 17é, idag är det 19/4 – jag läste helt fel när jag fick hem tillståndet i brevlådan.

Många utav oss med ADHD har problem med närminnet och även vissa bekymmer när det kommer till att läsa färdigt ett brev/lapp som dimper ner i lådan. Jag kan utan tvekan skylla på min funktionsnedsättning, kan rent av säga att min Tourette ticsade bort datumet och min OCD vägrade att låta mig ta det tillbaka. Men det fungerar inte riktigt på det viset.

Som jag har sagt många gånger, alla får ta ansvar för sina egna handlingar. Även om det svider i plånboken när 700:- försvinner när de kunde göra mera nytta i vårt hem.

Vad jag vill ha sagt
Du måste vara mera nogrann med dina tillstånd, läs alltid igenom flera gånger för att vara säker på vad som står på lappen. Om du inte gör det, då kan du enkelt hamna i denna situation eller ännu värre om det vill sig illa.

Vi måste kämpa lite mer än andra, och även om det känns orättvist är det rätt då vi inte har något att skylla på när detta händer. Parkeringsböter känns orättvist men är rätt och riktigt, om du är en utav dem som skäller på en lapplisa, gör inte det. De gör enbart sitt jobb.

Nu när några timmar har gått, då har jag fått smälta detta och helt enkelt acceptera mitt misstag.

Kände att jag ville ge dig detta tips, hoppas du slipper böter, det är roligare att lägga sina pengar på nyttosaker.