Pinsamt med Tourettes och OCD

Ögon överallt

Det är inte enbart roligt med funktionsnedsättningar, ibland kan de vara ganska jobbigt och störiga, även för mig.

Förutom mina motoriska färdigheter kan även de ljud som kommer ifrån mig i forum utav fnysningar och liknande vara ganska jobbigt, speciellt när man går till affären.

En vanlig procedur på ICA
När jag ska handla, (vilket är ca 20-25 gånger per vecka, det är lite tvång över det) har jag vissa procedurer som måste genomgås.
Här är ett par utav dem.

  • Gå flera varv runt i affären, kollar efter något. Vet ej vad.
  • ”Rätt folk” måste stå vid kassan, annars väntar jag tills de kommer dit (vet dock ej vilka de är).

Detta är något som kan orsaka att ett besök i affären där enbart mjölk ska inhandlas kan ta mellan 30-45 minuter. När jag sedan står i kassan är det omöjligt att stå stilla, därför står jag och gungar åt sidorna, fnyser och känner mig stressad.

Köbildning bakom mig
Detta är ett moment som stressar mig, beroende på vem som finnas bakom mig. Det kan vara en pensionär som stör mig, även om personen i fråga är helt normal.

Det värsta jag vet är när någon jag känner kommer fram till mig vid kassan och ska prata med mig. Blir väldigt stressad utav detta vilket kan resultera i irritation när jag kommer ut ifrån affären.

Hur jag ordnar detta
Det finns vissa kryphål för att jag ska kunna ta mig förbi detta, det tog ett tag innan jag kom på det. Har jag med mig en vän till affären, då underlättar det otroligt mycket för fokuset kan läggas på den personen. Då blir besöken mycket enklare och tiden kortas ner avsevärt.

Det som kan störa mig mest med de flesta utav mina problem är alla ögon som finns runt mig. Jag tycker det är pinsamt med Tourettes och OCD, bara för att någon kan se mig.

Jag anstränger mig väldigt mycket för att inte synas, då är mina funktionsnedsättningar inte något som hjälper mig speciellt mycket vill jag lova.
Vad har du för knep för att klara jobbiga situationer?