Pojke tvingas leva i fantasivärld

Sjuka människor

Sedan flera år tillbaka håller en mamma i södra Sverige sin son fången i fantasivärld där smurfar och rymdvarelser påstås finnas på riktigt. Det framgår av en lex Sarah-anmälan till Socialstsyrelsen.

Läste en artikel i DN
Där en pojke som har 3st PA utöver sin mamma tvingas leva i en fantasivärld som hans mor har hittat på. Assistenterna tvingas att spela med, eftersom lögnerna ändras är det svårt för assistenterna att hänga med.

Enligt Lex Sarah-anmälan reagerar pojken självdestruktivt på utav detta beteendet.

Hur tänker en sådan förälder?
Under hela 4 år har detta pågått. Jag känner att det är rent och skär ondska. Just när det handlar om funktionsnedsättningar är det väldigt enkelt att manipulera och ljuga då beroende på vilken nedsättning det handlar om givetvis.

Jag kallar detta misshandel
Hur kan något såhär hemskt pågå?

Det finns otroligt många orättvisor inom funktionsnedsättningar, under de åren jag har varit i ”branschen” har jag lärt mig ett och annat. Fiffel är vardagsmat, men när det går till denna nivå, då måste man göra något åt det.

Vad kan vi göra?
Enkelt egentligen, om vi misstänker att något är fel, då ska detta anmälas. Hellre att någon blir friad för en felaktig anmälan än att dessa saker får fortsätta.
Du hör ju själv hur dumt det låter, tvinga någon bo i en fantasivärld med bland annat smurfar, hemska människa.

Läs artikeln här

Jag håller på med ett nytt inlägg
Orättvisor inom ADHD, detta kommer du få läsa om senare idag.