Reaktioner ifrån omgivningen när man fnyser flitigt

Tourettes och fnysningar

Det är ganska intressant att se hur olika människor reagerar på beteenden. Jag är en fnysare, det är en del utav min Tourettes – Ingenting konstigt med det alls. Det som är roligt är att se hur mina arbetskamrater reagerar när de hör/ser mig när jag ”håller på”.

Vilka reaktioner har jag att vänta mig?

När fnysningarna sätter igång, eller hur jag nu ska uttrycka mig får jag ofta en blick, som vara lite längre än den vanliga blicken som man allmänt ger någon. Vissa dagar är värre än andra då både fnys och tics och även mina tvång är värre än vanligt. Upplevelsen utav mig brukar då vara ganska intressant, speciellt när jag sitter och fnyser som en besatt samtidigt som jag organiserar olika objekt som ligger på ett bord och även lägger mina arbetskamraters mobiltelefoner på ”rätt sätt”.

Fördelen med att ha informerat mina de på mitt arbete om ”hur jag är” brukar de sitta och driva lite på skämt med mig. Jag tar absolut inte illa upp för det, utan ser det mera som att jag får vara i centrum på ett sätt som inte stör mig.

Hur går skämten?

En vanligt kommentar som jag brukar få är att ifall någon av dem ser mig slå i foten eller armen utan att jag märker det själv, då brukar de säga ”ska du inte slå in andra armen med, höhö” – det bjuder jag på, för de har lite roligt.

En annan är att om jag lägger någonting på ”mitt sätt” då kan en annan knuffa undan den enbart för att retas, även detta är helt ok.

När det går för långt

Det kan gå för långt ibland, dock inte medvetet utav dem, för de tänker efter lite mera nu sen jag kom till arbetsplatsen.
Om de kallar sig själva för cp-skadade eller säger att deras dator har DAMP då går det för långt.

De menar inget illa, men det finns de som gör just detta. Om de använder tex Tourettes som ett skällsord, då tar jag illa upp. Jag anser inte att TS är något negativt, men används det i fel sammanhang och på fel sätt. Då blir jag sårad eller sur.

Detta är en utav bloggens uppgifter
Att minska på okunskapen, jag vill att andra ska förstå att vissa beteenden kan skada även om de inte är något illa menat bakom. Att dela med mig utav min vardag och även mina kunskaper inom dessa områden är något jag brinner för, därför tänker jag skriva om detta, tills jag anser att det räcker. Men då måste först fördomarna minska avsevärt.