Så färdigställer du projekt

Börja ifrån början

Jag har under lång tid precis som väldigt många andra startat en massa projekt, men inte slutfört många utav dem. Nu tänker visa, så färdigställer du projekt

Det finns inga genvägar när det handlar om att färdigställa projekt, det handlar inte om hur stort eller dyrt det är, det finns sätt att klara av dem.
För att göra det enkelt, vilket jag gillar:

 • Tänk efter
 • Planera
 • Sätt igång

Tre steg, mer behövs det inte, för de flesta, men för oss kanske ett par steg till.
Om man planerar ett projekt, speciellt när man är en ADHD person då underlättar det väldigt mycket om du verkligen vill göra  det.

Detta kanske låter självklart
Men i själva verket är det inte lika enkelt.
Alla tror givetvis att man vill göra det man vill göra, inom projektplanering det vill säga. Men om man har olika partier inom projektet som du inte vill göra, för att du inte gillar dem eller någon annan anledning, då rinner det ofta ut i sanden.

Viljan är stark hos många, men hos oss med ADHD är den väldigt mycket starkare, oftast under en kortare period. Nu säger jag inte att det är likadant för alla, det finns många framgångsrika personer med just ADHD och andra funktionsnedsättningar.

Hur ska man enklast göra?

 • Först ska man stryka ordet ”enklast” – för det finns inga enkla genvägar.
 • Du måste vilja göra detta, verkligen vilja göra det.
 • Om du har delar du inte kan/vill göra, be då om hjälp. Var inte för stolt för att be om något som alla behöver ibland.
 • Du kommer få både positiv och negativ feedback – utnyttja båda.
  Är det negativt: då måste du kämpa på hårdare, och igen, be om hjälp om du behöver.
  Är det positivt: fortsätt som du gjort tidigare.

Du kommer att tappa lusten

Det är just då som du behöver någon som pushar dig, någon som vill dig väl och förstår dig.
Tappa inte bort dig själv i ytterligare ett projekt som är ett luftslott – gör ditt bästa, misslyckas du? Det spelar ingen roll, för även ett misslyckat projekt är ett färdigt projekt.