Tappar fokus vid fler sysslor – 7 tips till att lyckas

Tappar bort mig själv

Det är otroligt frustrerande att inte kunna hantera mer än ett moment åt gången. Just nu har jag 3 olika projekt som ska hållas flytande vilket är riktigt påfrestande, roligt helt klart – Men väldigt svårt att hantera.

Hur ska jag då göra för att kunna fortsätta?

Här följer mina tips:

  1. Ta bort distraktioner – Det som stör dig och kan förhindra din koncentration, undvik detta och ta bort dem.
  2. Tro på dig själv –  Du är bättre än du tror, jag tror på dig. Gör det samma själv.
  3. Gör en sak åt gången –  Även fast du har flera projekt bör fokus sättas på ett område åt gången. Annars finns risken att hela rasket raseras.
  4. Behöver du göra detta? – Finns ett behov av att göra detta? Om inte, varför gör du det då? Finns ingen anledning att göra något som inte behövs göras.
  5. Be någon om hjälp –  Var inte stolt, be om hjälp när behov finns. Om du inte kan göra en sak, då kan du lika gärna be någon hjälpa dig. Du lär dig något nytt samtidigt.
  6. Drunka inte i projekten –  Många gånger läggs allt för mycket kraft vid projektet. Glöm inte att en paus är viktigt för att du inte ska bli fartblind och riskera projekten.
  7. Belöna dig själv –  Du är väldigt duktig som kan ha flera bollar i luften på en gång. Det är inte alla som kan. Belöna därför dig själv, då blir det roligare och även sporrande.

Många bollar i luften betyder inte bekymmer

Det blir inte automatiskt problem när du arbetar med dina intressen. Du gör dem till problem själv, om du lär dig hantera situationen blir allt mycket enklare.

Det är vanligt att vi med ADHD tappar intresset för det vi gör ganska snabbt, just därför är mina steg väldigt effektiva. Gör man på detta sättet blir förhoppningsvis även din röra mera lyckad.

Om andra kan, varför skulle då inte du kunna?