Alla har en Mynklo Martinsson

Härskar över dig

Det som hindrar dig i ditt dagliga arbete/skola är i många fall Mynklo Martinsson, denna hemska individ som enbart existerar för att förstöra för dig. Har du fullt försvar, då klarar du dig, men om han ser ens en liten öppning, då tar han över dig helt och hållet.

Obehagligt att bli styrd med joystick

Det är väldigt obehagligt att inte kunna styra över sig själv, det kan handla om impulser, tvång, skadebeteende och många andra saker. Men just impulser och tvång är det som jag lägger mest fokus på när jag skriver.  Varför? jo, detta är vad jag har svårast med, att kunna kontrollera dessa saker.

När jag skriver om Mynklo är det för att du ska kunna komma in i huvudet på en person med problem, du kanske är där själv och känner igen dig.

Läs gärna dessa inlägg:

Varifrån kommer namnet Mynklo Martinsson?

Jag får frågor lite då och då gällande namnet och varifrån det kommer. Jag har inget vettigt svar på det om jag ska vara ärlig, och den förklaring som finns är inte något jag vill skriva om just än, men det kommer. Men som jag skrev precis, förklaringen är inte vettig.

Kommande inlägg om Mynklo

Just nu håller jag på och skriver om dessa områden.

  • Självskadebeteende
  • Ångest
  • Tvång
  • Bearbetat skal

Jag känner att fokus bör läggas inom de områden eftersom det är väldigt aktuellt med problemen. Jag kommer att lägga ut några till ”berättelser” om Mynklo, jag hoppas att du ”gillar” dem och sprider vidare i den mån du kan/vill.

Det är viktigt att det kommer fram till de som inte har problemen vi har, hur det kan gå till i våra huvuden. Det är inte fiktion, utan verklighet. Även om du har svårt att tro är tvång, självskada och ångest något verkligt och just därför behöver kunskapen och förståelsen öka.