Att utnyttja en svag är bränsle för en stark

Detta är din enda chans att få vänner

Under en period i mitt liv, flera år sedan var jag med om en händelse som har rubbat hela mitt liv. I mångas ögon är detta ingenting – men jag gråter inombords än idag.

För en liten stund sedan satt jag och chattade med en vän som jag umgicks tidigare i mitt liv, vi pratade gamla minnen och ett utav dem kommer detta inlägg att handla om.

Jag var ensam och vek, ett riktigt vrak

Ett förhållande hade raserats, när hon försvann ifrån mig tog hon inte bara med sig mitt hjärta utan även de vänner jag hade. Ensam fanns jag kvar i min lägenhet, tom inombords och utan hopp om något.

En dag när jag kom hem såg jag att det fanns en kastrull i mitt vardagsrum med ljummet vatten i, på bordet stod det två muggar med tepåsar. Men jag såg ingen där, lägenheten var tom, trodde jag.

Efter en kvart hemma hörde jag lite fnissande i hallen under en hög med kläder som låg där, upp ur högen kom två tjejer som jag kände flyktigt ifrån skolan. De hade brutit sig in i lägenheten och gjort te.

Då jag var ensam och vek kunde jag inte ens förmå mig att fråga vad de håller på med utan gav dem istället en nyckel och sa, gå genom dörren nästa gång – det skulle jag aldrig  ha gjort.

Fel inriktning på livet

Allt blev helt rubbat efter denna dag. Mycket festande med både alkohol och diverse droger var något som egentligen var vardagsmat för oss. Jag som har väldigt svårt att säga nej kunde inte ens tacka nej när droger erbjöds utan jag tog helt enkelt emot dem med ett leende.

Det var som att Mynklo hade landat på allvar

Den rösten som styrde mig sa helt enkelt till mig att du har inte råd med detta, att neka dessa fina tjejer det som får dem glada. Du ska ge för att hålla dem nöjda och sen hålla käft och le.

Detta var en utav de första gångerna som Mynklo satte tänderna i mig när det gällde droger, allt för att jag lider något fruktansvärt utav ensamhet, alla lämnar ju mig. Därför måste ju jag förändra mig, annars kommer jag stå helt ensam kvar, utan någon. Just därför utnyttjade han det enda som jag inte kan klara mig utan – någon annan i min närhet.

Ensamheten kom tillbaka

Jag levde i detta under flera månader, arbetade hela dagarna och festade på nätterna. Droger höll mig vaken på jobbet och mina ”sambos” drog ner mig mer och mer hela tiden. När allt rann över var de fyra personer, inte längre två som levde på mig, men bara när de behövde något.

En dag när jag kom hem var min lägenhet helt sönderslagen, porslin fick jag skrapa ner ifrån väggarna, skiftnycklar hade slagits genom dörrar – det knastrade under mina fötter, kvar stod jag i det fördärvade hem som jag hade skapat själv genom att Mynklo styrde mig.

Tjejerna försvann, hålet i mitt inre växte och mörkret var värre än någonsin. De försvann när de hade mjölkat mig på allt de ville ha, jag kunde inte säga nej för jag var rädd att förlora dem.

Men ändå stod jag ensam kvar.