Biverkningar med Ritalina, Concerta och Strattera 9 tips du behöver

Problem i förskott med Strattera, Concerta och Ritalina

Det är ett vanligt fenomen med biverkningar, näst intill alla mediciner du äter har någon, i vissa fall jobbiga varianter och andra märker du inte ens av. Det är helt ok tycker jag, för oftast är detta en fas du måste genomgå för att din kropp ska vänja sig vid din medicin.

När det handlar om Ritalina, Concerta och Strattera är det givetvis lika vanligt med biverkningar, oroa dig inte för dem och gör inte som många andra gör, ta alltså inte ut förlusten i förskott. Det är vanligt att man är väldigt negativt inställd till en medicin efter att ryktesvägar har fått höra diverse saker, du kan inte göra på det viset.

Såhär ska du göra om du mår dåligt

  1. Först och främst tar du bort allt du har hört ryktesvägar gällande medicinen, du skall enbart lyssna på din läkare.
  2. När du börjar med medicinen bör du vara beredd på att du kommer känna dig annorlunda, det är ju ändå tanken med medicinen, att förändra/förbättra något med dig.
  3. Härda ut iallafall en månad utav biverkningar, förutom ifall det är extrema problem som drabbar dig.
  4. Vanligt är illamående, du kommer kanske att spy, men det vara inte för evigt, oroa dig inte.
  5. Inse att du kan behöva testa olika sorter innan du hittar ”din” variant.
  6. Tänk framåt, varför behöver du medicinen?
  7. Våga känna skillnaden, det är du själv som avgör om du ska äta medicinen eller inte. Därför måste du känna efter mer än bara ifall du känner dig krasslig eller inte.
  8. Pausa alkoholintaget, du behöver inte dricka. Speciellt inte under en inkörningsperiod av nya mediciner.
  9. Kommunicera med din läkare, det är h*n som kan hjälpa dig, ingen annan.

Dessa tips är allt du behöver, för jag kan nästan lova dig att någon utav biverkningarna kommer du att få, troligtvis inte någon utav de allvarliga, men iallafall någon utav som finns listade i bipacksedeln. Känn dock inte efter när du läser de papper som medföljer, då kan du utav tvekan ha de mer sällsynta varianterna.

Strattera, Ritalin, Concerta

Enligt mig bör du

Prata med din läkare om du efter mer än en månad känner dig illamående och spyr, det är inte bra. Även om det kanske inte är farligt försämrar detta din livskvalitet och det är inte tanken med dessa mediciner.

För mig, när det gäller Strattera, kunde jag inte sova. Blev inte trött, efter tre dagar gick jag till min läkare och nästan grät då jag var väldigt trött på mig själv efter att inte ha fått vila, då fick jag hjälp och idag fungerar allt tiptop för mig, tack vare Valdoxan och Voxra.