En tuff utmaning, men jag ska klara av den

Acti laboris iocundi

”Acti laboris iocundi” är latin och betyder på svenska ”efter avslutat arbete är vilan skön” – hur passar detta in nu?

Just i detta inlägg där jag ska skriva om en tuff utmaning som jag har framför mig, eller rättare sagt två utmaningar. Den första är att jag ska på bröllop, min kusin ska gifta sig. Ser väldigt mycket fram emot detta, dock är det tufft att träffa den mängd folk som ett bröllop lockar.

Den andra utmaningen är:

Jag ska på begravning, min farmor lämnade oss i helgen. Själva begravningen är inte utmaningen utan att jag ska vara kistbärare. Det är en otroligt stor ära för mig att få denna fråga och vanligtvis hade jag sagt nej, men inte denna gången. Nu ska jag gå emot mig själv och faktiskt göra detta.

Vad är problemet?

Jag har ADHD, Tourettes och OCD. Detta är inte den ultimata kombinationen vid vissa tillfällen. Tänk själv, en överspeedad person som ticsar och slår på saker två gånger. Det känns tufft att veta att detta kan ske. Det är ju inte riktigt på det viset att jag kan säga till mig själv innan ”nu gör du inte detta” – anledningen är att tics försvåras om man motarbetar dem.

Detta är en tuff utmaning, men jag ska klara av den

Just att lägga fokus vid att inte göra ”ticsa” eller att göra något utav de andra ”saker” jag gör kan bli väldigt jobbigt. Därav ”Acti laboris iocundi” – för jag kommer utan tvekan sova gott på natten.

Jag vill undvika att fokus läggs på mig då vi ska hylla min kusin och ett par dagar senare hedra min farmors minne.

Har du något tips/förslag på hur jag ska hantera detta på något smart sätt?