Ett stort hål i hjärtat

Min fina tik

Trodde inte att det var möjligt att ha ett såpass stort hål i mitt hjärta efter en hund. Men Cocos var inte bara en hund, hon var ju som för de allra flesta med en hund, en vän.

Nu har det gått en dag sedan vi tog bort henne och jag trodde aldrig i mitt liv att det skulle kännas tomt på detta viset, riktigt tomt. Vi hälsade på henne vid graven idag, la lite blommor och ”kollade läget” – det är väldigt vackert där hon ligger.

Lär dig något utav detta – jag har gjort det

Detta känns lite som en klassiker, men det stämmer väldigt bra in på dessa fall. Ta vara på tiden ni har tillsammans, det är otroligt viktigt. Idag var vi ute och hade en picknic där Cocos brukade leka och bada, det var väldigt värdefullt för oss. Att minnas platsen där hon var, att hedra hennes minne.

Jag är en ältarare, kan inte släppa något egentligen – men även om saker inte ältades är detta något jag aldrig kan glömma. Min hund, hon kom till oss vid 2 års ålder, i dåligt skick. Olycklig och livrädd.

Efter 4 år med oss, då var hon stark och fin – lycklig och vacker. En riktigt änglahund med en sådan personlighet du enbart läser om i böcker eller ser på film.

Du kan förändra

Det jag försöker få fram är att du kan förändra någon, om du behandlar den personen väl. Precis som med hundar, är människor något som mår bra av kärlek. Med kärlek menar jag inte att du ska kyssa alla hela tiden, snarare att visa omtänksamhet, det gör väldigt mycket. Många har ingen, tänk om du kunde göra något för en person varje dag. Då kan den personen du hjälper gå ifrån olycklig och svag till stark och lycklig precis som Cocos.

Att hjälpa någon, att förändra. Det är en underbar känsla.
Jag förstår inte hur många verkar leva för att förstöra relationer när vinsten i det motsatta är mycket starkare.