Gå emot den sociala fobin

Nu, idag, om en liten stund faktiskt

Då ska jag göra vad jag kan för att ta mig ett steg längre ifrån den sociala fobin jag lider utav. Detta som jag ska göra är väldigt lite egentligen förväldigt många, men det är en relativt krävande uppgift för mig.

Jag ska ut och dricka öl

Knepigt att skriva ett inlägg om det va? Nä, inte alls. Detta är något som är helt perfekt att skriva om då det tar väldigt mycket kraft ifrån mig att delta i sociala aktiviteter. Dock är detta inget supamaraton, utan snarare en tidigt kvälls samtal med en vän.

Vad är det som händer när den sociala fobin spökar? (läs om social fobi)

Det varierar väldigt mycket från person till person, men i mitt fall blir det på ett ungefär såhär:

  • Blir torr i munnen, stammar fram ord.
  • Blir nervös och orolig.
  • Kan bli hyperaktiv och störig.
  • Ångest och oro i vissa fall.

Detta är några utav de saker som händer, då är ett socialt möte ute i det fria en väldigt bra övning för att kunna träna upp sitt beteende. Ofta är det nämligen på det viset att vi anstränger oss väldigt mycket för att inte göra bort oss, just därför kommer vi utan tvekan att göra det.

Det är samma sak som när jag handlar på ICA

Då blir jag overhört stressad av omgivningen och kan inte stå stilla, vaggar fram och tillbaka och lägger mycket fokus på omgivningen för att inte märkas av.

Men hur är det egentligen? När du ser en relativt stor kille som gungar fram och tillbaka i sidled i en kassakö, märks han då av mer än om han vore stilla? Ja det är väl klart, ändå är det väldigt svårt att vara stilla, speciellt när jag även har ADHD, Tourettes och OCD. Då ska ju saker ske på ett visst sätt, fel eller inte.

Nu är det dags, ta på fina byxor, lite hugo Boss och sedan oranga Adidas skor. Dock lite mera, men det känns överflödigt att skriva 😉