Hur kan en hund minska ångest?

Vacker hund – inget substitut

Här kommer ett par bilder på våran Phoenix, detta är en otroligt vacker hund med extremt mycket energi. Ändå säger Robert som vi köpte henne utav att hon är den lugnaste. Gjorde nog rätt val!

Denna lilla tjejen är verkligen inget substitut till Cocos som vissa verkar tro – ingen hund kan någonsin ersätta Cocos, hon var något utöver det vanliga. Phoenix är däremot en ny vän, med stor potential och vi är hundmänniskor, sådana kan inte vara utan hund.

Ångestminskande

Det var egentligen ingen fråga hur de kan minska på ångest, det är en utav fördelarna med alla hundar. Möts de utav kärlek, då ger de det samma tillbaka.

Om du tänker efter ser du troligtvis väldigt ofta missbrukare med en hund, varför tror du? En utav anledningarna kan vara att de behöver en trogen vän som inte dömer dem utan enbart överöser med kärlek. Sen hur vida det är lämpligt för någon som missbrukar både droger/alkohol och kanske inte är snäll mot hunden att ha en liten lurvig filur. Men detta inlägget är inte dömande, jag unnar alla en vän.

Tar tid och ger tid

Det tar väldigt mycket tid att ha en hund, men om man bara ger den tid det tar i början har man tillbaka det flera gånger om när vovven växer och blir större.

Gör du rätt har du bland annat:

  • En vän som alltid vill leka med dig.
  • Någon som alltid vill att du ska vara ute och röra på dig.
  • En kompis som gärna väcker dig på morgonen för att du inte ska sova bort dagen i onödan.
  • En psykolog som enbart genom närvaron kan lugna de värsta stormarna.

Det är många fördelar med fyrfota vänner. Nackdelar finns givetvis, men det kan man aldrig komma ifrån med något. Jag anser iallafall att när du behöver fylla ett tomtrum finns det inget som är bättre än den hunden du väljer ut till dig.