Jag är totalt misslyckad och klarar ingenting

Finns inget jag klarar av

Det är en tanke som jag slås utav ofta, det är riktigt jobbigt då jag tyvärr jämför mig med jämnåriga vänner och ser hur långt de har kommit medans jag är här, utan att ha lyckats med någonting.

Sen börjar jag tänka efter, det som jag har klarat av som många utav mina föredetta klasskamrater inte har.

  • Körkort
  • Bil
  • Sambo
  • Dotter
  • Hundvalp
  • Arbete

Detta är några utav de saker jag inte tänker på när jag känner mig misslyckad. Men bara av ett se denna listan med några få ”saker” som jag har lyckats med, då känner jag mig helt plötsligt inte lika dålig längre. Alla utvecklas olika, vissa snabbt andra lite långsammare, men det är ju på det viset naturen fungerar. Alla är olika.

Sluta jämföra dig med andra

Det är något som väldigt många gör fel, även jag. Det är ett väldigt bra sätt att få dig själv att må dåligt. Många tänker på hur bra ekonomi andra har, hur fina bilar de kör och även hur snygg deras sambo/fru är. Det är naturligt att känns avund, men helt onödigt då vinsten ligger i vad du presterar, inte i vad andra redan har presterat.

Tänk på det, du själv är vad som räknas. Försök inte att kopiera någons liv, lev ditt egna istället.

Jag tänker även mycket på mina diagnoser, hur de har förändrat mitt liv.  Den förklaring jag har fått till mina tidigare beteenden är något som har fått mig att må väldigt mycket bättre. Då jag tidigare har känt mig otroligt misslyckad pga att jag har varit ”annorlunda” – nu ser jag min ADHD, OCD och Tourettes som en gåva, dessa tre ord har bidragit till den jag är idag, och jag är nog relativt nöjd som det är. Ingen ide att stressa fram något, det förlorar jag enbart på.