Måste inse att jag är den jag är

Vem annars?

Jag har allt för länge försökt att förändra mig, anpassa mig efter omgivningen. Ville inget hellre än att bli accepterad utav andra, drömde om att få passa in i denna idyll som alla verkade leva i.

Sen tänkte jag efter – varför skulle jag göra det?

Det finns inte en enda anledning till att jag skulle vilja passa in egentligen, jag är jag, ingen annan. Om jag inte blir accepterad är det inte rätt personer ändå.

Just därför tänker jag inte spela fler spel, inte låtsas vara någon karaktär i en dålig film. Spelen är slut, dags att vara sig själv.

Det är någon som styr mig

Det verkar som att denna joystick han använder är till för att bråka med mig. Mynklo Martinsson är inte bara en karaktär jag skriver om, han finns på riktigt – inom mig.

Den största striden jag någonsin har varit med om är den pågående fighten med just Mynklo. Men att ha sjunkit ner i träsket flera gånger men lyckats att ta mig upp igen borde betyda något.

Varje eviga dag kämpar jag mot Mynklo, det är otroligt påfrestande och svårt. Men om inte svårighetsgraden hade varit lika hög, då hade väl egentligen ingen behövt jobba med sig själv?

Våga vara dig själv

Det finns ingen anledning till att inte vara den man är. Vi med ADHD och andra funktionsnedsättning genomgår många tester med omgivningen, som vi kanske inte förstår eller att omgivningen kanske inte förstår oss. I vilket fall, om det finns en grupp människor du inte passar in hos, varför skulle du då vilja spela ett spel för att kunna pressa in dig i det gänget?

Måste inse att jag är den jag är

När du insett detta, då blir saker och ting mycket enklare, inte ens Mynklo kan stoppa dig när du hittar dig själv och rätt grupp utav människor.

Rätt grupp innebär inte att det är enkelt och felfritt, utan snarare något som är värt att kämpa för.