Ta kål på depressionen – 7 steg till mindre depp

Hur tar man sig ur detta?

Att vara i en depression är inga enkla saker, det är otroligt krävande för både personen som lever i det och även de som man lever med. Det är inte på det viset att en deprimerad är egoistisk och tänker på sig själv utan klarar helt enkelt inte av fokus på någon annan än just sitt vid denna period.

Jag måste poängtera att mina tips inte är 100% säkra, men helt klart värt ett försök. Om du känner att hoppet är ute, då finns det inget annat sätt än att söka professionell hjälp, det är ingen skam i det.

Ta dig upp ur träsket

  1. Förändra din självbild – även om detta låter omöjligt är starten i ett tillfrisknande hos dig själv. Med en mer sund inställning till dig själv kan du göra underverk.
  2. Hitta roten till det onda – Om du kan hitta det som har orsakat/bidragit till din depression måste du försöka utrota detta. Tex om en person får dig att må dåligt, undvik att ha denna i din närhet.
  3. Undvika triggers – Det finns många moment som kan bidra och försämra en depression, stress är ett utav dem. Undvik stress i den mån du kan.
  4. D-vitamin – Bristen på d-vitamin kan ha många negativa effekter på dig. Du får helt gratis d-vitamin genom vår sol, var därför ute.
  5. Motionera – Mirakelkuren motion har en bevisad effekt mot just depression.
  6. Förändra ditt tankemönster – Om ett visst beteende har fått dig hit du är idag, då kanske du bör förändra detta. Du mår uppenbarligen inte bra utav det.
  7. Skaffa rutiner – För att du ska orka komma ifrån något som får dig att må dåligt, skaffa därför rutiner med bland annat mat, sömn och motion.

Detta är några generella tips, de fungerar i viss mån. Men beroende på vart problematiken ligger finns det andra sätt som fungerar. Dessa saker har jag använt själv och de fungerar.

Återigen, det är inte skamligt att söka hjälp. Vi har otroligt bra vård i Sverige, var inte rädd för att söka den. De är till för dig.