Tics – bara ett tvång?

Sluta rycka i huvudet

Sluta upp med det du gör, ticsa med benen, nacken, axlar eller vad det än må vara. Fnysandet måste du lägga av med nu direkt, vänta inte.

Detta är något som är en ren omöjlighet för oss med tics, det som jag tycker är mest intressant är detta.
När fokus läggs på att inte göra, då ökar intervallerna med ticsen.

Alltså, förbjud dig att göra det – det går inte. Om du kanske lyckas hålla tillbaka ett tic kan de resten utav dagen öka upp rejält och orsaka problem för oss.

Hur ska man då bli kvitt detta problem?

Jag anser att du ska välja dina strider, lider du utav svårartade tics som är riktigt jobbiga, då kan det självklart vara dags att göra något åt dem. Om du däremot som jag inte lider allt för mycket utav dem utan låter kroppen sprattla eller nosen låta, även halsen som harklar. Låt bli då.

Det finns nämligen ingen anledning att göra dig av med något som du inte mår dåligt utav. Det finns KBT du kan använda vid behov, men det är oerhört krävande och tar mycket energi ifrån dig.

Det finns andra problemområden du heller bör arbeta med

Om du har en Mynklo Martinsson inom dig, det är ett område du måste fokusera på. Att lägga all energi som finns på att utrota detta är prio ett, för om du inte har blivit av med honom, då blir resten utav ditt liv väldigt jobbigt.

Att arbeta med detta är något som jag kommer lägga upp för att du ska kunna få lite hjälp utav dig själv, eller iallafall en guide till ett bättre mående, som fungerar på mig. Kanske även på dig.

Att hitta små guldkorn och plocka upp dem, det är tips #1 – börja leta….