Vad betyder egentligen lagom?

Hur mycket är nog?

Vad betyder egentligen lagom? Det är något som jag och många frågar sig.

Vad är:

  • En lagom portion mat?
  • En lagom mängd godis?
  • Lagom mycket öl ifrån systembolaget?

Detta är bara några utav de frågor som jag ställer, hur vet man egentligen när det räcker? Är det helt individuellt med hur mycket mat man ska äta? Egentligen om man tänker efter, om en person äter för 3 och mår bra medans en som äter för 1 mår dåligt. Borde man justera maten då? eller är det något annat som felas?

Jag är en sådan person som har väldigt svårt med att veta när det räcker, antar att de flesta med ADHD har det – att hitta det som egentligen är norm är ju något som alla borde sträva efter, men vad är då denna norm?

Frågar du mig

Kommer jag att ge dig ett helt annat svar än nästa person du frågar, för normen är ju något som vi själva har skapat efter vad vi tycker är lagom. Om vi går in i funktionsnedsättning finns det en del saker att gå igenom. En utav dem handlar om ett inlägg som jag skrev som heter kan bör gör.

Just det inlägget handlar om ett val du har när du ska dricka öl. Tex, jag kan dricka jättemycket på kort tid, jag dricker jättemycket på kort tid, men jag bör inte göra det. Just det är något som krånglar till det, att hitta lagomgränsen.

Hur gör du själv när du ska ut på krogen? Dricker du ”lagom” eller hur går det till? Om du inte nyttjar alkohol kan samma fråga ställas om mat eller godis, eller i stort sett vad som helst.

Vad betyder egentligen lagom?

Lagom betyder egentligen, inte för mycket och inte för lite. Den förklaringen gör inte saken lättare.