Det ultimata hjälpmedlet har brister

Telefonen som hjälp

Det finns en mängd olika hjälpmedel man kan använda för att strukturera upp sin vardag, bland dem finns mobiltelefonen som idag är något som de allra flesta har.

Det fina med telefonerna är att man kan enkelt koppla ihop kalendern som finns inbyggd med google, då kan du lägga in påminnelser där du kan välja att de ska repetera under många månader eller om du endast behöver påminnas en gång. Det är väldigt smidigt.

Nackdelen är att du måste ställa in påminnelserna, det gör man enkelt via just google. Men att ta sig ifrån tanke till handling är ju som bekant ett ganska stort steg.

Vad kan strula?

När det handlar om kalendern i telefonen är denna beroende utav internet. Om du inte har en ständig uppkoppling kan du inte synka kalendern med google och då är det poänglöst att ha den.

Hårdvarufel/mjukvarufel är något som de allra flesta med en telefon råkar ut för, i mitt fall relativt ofta. Då kan saker och ting rubbas en hel del med, speciellt när det handlar om påminnelser.

Fördelar mot nackdelar

Om man väger fördelar mot nackdelar vinner självklart fördelarna då detta hjälpmedel är något som de allra flesta som sagt redan har och inte behöver göra en extra investering för.

Ett bra tips

Enligt mig är att koppla samman många utav de teknikprylar som du har i ditt hem. Bland dem kan det vara dator, surfplatta och mobiltelefon. Genom att sammankoppla kalender med dessa olika prylar minskar risken till missade möten eller vad du nu har lagt in för påminnelser.

En stor fördel med just kalendern som sammankopplas är att du kan även koppla den till andra telefoner. Om du tex är förälder kan du ”ha koll” på medicin/möten/läxor och allt annat som matas in i kalendern. Tex att ha datorn som huvuddelen för påminnelser och sedan via den dela/koppla med mammas, pappas och din telefon. Risken att missa något minimeras ännu mera då.

Du kan läsa flera inlägg om hjälpmedel här. Dock finns inte många kvar efter kraschen, men jag arbetar för fullt med att återställa dem.