Fördelen med överaktiv hjärna

Onödigt vetande

Jag får flera gånger per vecka höra en sak på min arbetsplats – ”Det där är onödigt vetande”. Varje gång ler jag och säger, ”det finns inget onödigt vetande”.

Det brukar kunna bli lite argumenterade fram och tillbaka gällande detta, inget allvarligt. Jag känner bara en stor glädje inom mig när jag fyller på med kunskap, vill hela tiden lära mig mer och mer inom allt. Det mesta har vissa intressanta partier och då vill jag ju lära mig dem, inget konstigt alls.

Allmän pratstund på jobbet

Vi satt och pratade lite flyktigt om allt och inget, helt plötsligt kom en fråga som jag skämdes lite för att jag inte kunde. ”Hur lång är Kinesiska muren” – det var lite pinsamt att jag inte visste detta, kände att jag borde kolla upp det och vips, nu sitter det inpräntat tills nästa gång jag får frågan. 6 400 kilometer – lägg det på minnet, som jag sa, det finns inget onödigt vetande.

ADHD hjärnor jobbar mycket

Min hjärna går på högvarv hela tiden, kan aldrig sätta fokus på något under mer en korta ögonblick. Det är ju en utav kriterierna inom ADHD, känner dock att detta inte är något negativt. Man måste bara lära sig att hantera det, finns en teknik att kunna utnyttja denna superkraft som vi med gåvan besitter. Det är likadant med Tourettes syndrom, vare sig man har vocala tics eller vad det nu än må vara, hitta din teknik för att bli en superhjälte inom ditt område.

Vad ska jag göra?

Det är väldigt svårt att säga vad någon annan ska göra, tänker inte gå in på hur jag gör för det finns ingen mening då alla är unika. Det finns många som utnyttjar sina enligt andra svagheter till att göra under. Tex Pelle Sandstrak – en otroligt vis människa med mycket i bagaget.

Denna mannen är ett riktigt bra exempel på att använda de styrkor andra saknar. Självklart är det ingen lek med tvång och andra ”problem” som vi har, det är verkligen jobbigt att varje eviga dag leva med detta. Men, det är ju ingen anledning till att inte leva – använd det du har till att göra något, vad du ska göra är däremot helt upp till dig.