Fördomar på jobbet

Jag är tydligen en av ”de där”

Fick höra denna ”roliga” sak ifrån en arbetskamrat, jag är tydligen en av ”de där” – vad det nu är.

Jag ska berätta varför jag blev stämplad denna gången.

En utav ”bossarna”  på min arbetsplats sa till mig för ett tag sedan att han skulle åka bort måndag till torsdag, ”du får vara chef under tiden jag är borta” sa han flinanandes och jag flinade tillbaka. Tänkte inte mer på det, för jag antar att detta var en helt vanlig skojdialog som man kan ha på jobbet – inget konstigt med det va?

En utav mina vänner på jobbet berättade för mig idag att ”bossen” satt och pratade och då började denne prata om just dagen då ”jag blev chef för några dagar” – ”Ja han blir ju så glad när jag kallar honom chef, du vet hur de är”

Vad tror han egentligen, trodde han på fullaste allvar att jag trodde att jag skulle basa på arbetet över min chef och alla de andra som lär upp mig? Inte en chans, jag har ADHD, Tourettes syndrom och OCD – det betyder inte att jag är utvecklingsstörd och dum, eller? Jag kan inte förstå vart han har fått detta ifrån, att jag skulle vara en lägre stående varelse eller något liknande, att han själv skulle vara bättre än mig.

Pinsamt beteende

Jag blir inte ledsen för att han hade kallat mig en av ”de där” utan snarare för att han stämplar mig och pratar skit bakom ryggen på mig. Det finns väl ingen anledning till det? Att vara en vuxen snubbe som han är, 45år eller något och ändå ha ett beteende som passar på dagis, det är ett riktigt pinsamt beteende.

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit att vi måste sluta döma andra, för detta är ett måste. Vissa beteenden som utrotas och detta är ett utav dem.
Du skall aldrig:

  • Underskatta någon.
  • Se ner på någon.
  • Döma någon bara för att det står något i ett papper om denna individ.
  • Döma någon för dennes sexuella läggning.

Du behöver inte hålla med om allt och alla precis lika lite som att du inte behöver prata illa om någon och döma ut dem. Riktigt dåligt beteende.