Funktionsnedsatta är efterblivna

Helt dumma i huvudet

Det är inte enkelt att vara ”speciell” , att ha ADHD och liknande funktionsnedsättningar. Vi är ju efterblivna – helt dumma i huvudet.

Det är väldigt skönt att alla människor är förstående och förklarar saker in i minsta detalj om hur saker och ting går till, för det finns inte en chans att vi skulle klara av detta själva.

Skillnaden mellan veta och inte veta

Jag är väldigt tacksam att folk vet om mina funktionsnedsättningar, min dag fungerar mycket bättre då. För att vara efterbliven gör ju att dagen blir väldigt svår annars, eller hur?

Om det däremot inte hade kommit fram att jag har ADHD, Tourettes och OCD – till allmänheten det vill säga, då hade jag inte klarat av något alls, eller?

Idioti gör mig irriterad

Jag hoppas att du förstod att jag skriver detta med ett stänk sarkasm, för jag anser inte att någon med en funktionsnedsättning är dum i huvudet. Blir bara extremt trött på alla förklaringar som inte behövs, jag är inte dum i huvudet.

Skillnaden mellan dig och mig, den är inte speciellt stor om du tänker efter, en funktionsnedsättning är ju enbart en nedsättning. Skillnaden är lika stor som att jag sitter och du står, alltså inte speciellt stor.

Varför kan man då inte få bli behandlad som en jämlike? Vi är ju ändå väldigt lika varandra. Du har svårigheter för vissa saker precis som jag, ska jag sätta dig i ett fack för det? Om du är dålig på att jonglera, då ska du bli stämplad som idiot, för det är samma sak.

Funktionsnedsatt = nedsatt funktion inom vissa områden, inte dum i huvudet, lås in, visa in i minsta detalj hur man går, sitter och andas. Du känner dig nog duktig då, men bara för sakens skull, jämför min intelligens med din, då ska vi se vem som är efterbliven.

Känner du dig träffad? döm ingen utan att veta vad du pratar om.