Hitta mellanting i vardagen

Antingen eller

Jag har lite svårt med att veta när det räcker, när rätt mängd utav vad det än må bara är nådd.
Ett par exempel utav hur jag kan göra följer nedan:

  • Pratar VÄLDIGT mycket hela tiden.  Märker att någon blir irriterad av min röst, för den kan bli påfrestande för den mest vane när den blir hörd för mycket. Då slutar jag prata helt och hållet och blir sur. Även om ingen har påpekat det för mig.
  • Skämtar mycket, om någon skrattar då fortsätter jag och ökar hela tiden fram tills någon blir sur. Även då blir jag tyst och sur, vägrar prata med någon. Kan sitta i flera dagar.

Detta är frustrerande

För jag vill väldigt gärna kunna bidra med skämt och även normala samtal utan att det går till överdrift. Det är otroligt svårt och påfrestande. Många tycker det är jobbigt att höra mig eller vara med mig ”när jag sätter igång” – de skulle bara veta hur det är att alltid vara sån, att inte kunna gå ifrån och lämna personen som är störig.

Att vara tvungen att stå ut med sig själv varje dag är något som alla måste göra, men lider alla utav det? Kanske, vad vet jag? Det enda jag egentligen vet, är att jag driver mig själv till vansinne nästan dagligen då inte ens jag orkar att vara med mig själv.

Hur ska jag göra?

Finns det något bra sätt att komma ifrån detta? Kanske om man gör såhär:

  • Säger till alla jag känner att inte bjuda in till ett skämt.
  • Enbart kommunicera via SMS med vänner som hälsar på.
  • Ha någon med mig hela tiden som säger till mig när jag har sagt den mängd ord som är lämpligt beroende på sammanhang.

Detta kanske skulle fungera, men hur hade då vardagen blivit? Det är nog bara att bita ihop och försöka vänja sig av med vissa beteenden, frågan är bara hur och vart jag ska börja.