Jag hatar dig

Du är helt underbar

Motstridiga känslor mot en person eller en sak är något som många troligtvis har ibland, i mitt fall är det snarare att jag ibland inte har det. Brukar kanske inte riktigt prata om detta med någon då det känns lite konstigt att kunna säga något sånt då det är lite flummigt enligt mig.

Ett exempel är Mynklo Martinsson hur mycket jag än hatar den kontroll han har över mitt liv och det ondskefulla som finns i honom – jag kan inte annat än att känna att jag behöver honom och känner en viss saknad när min egen styrka är såpass stark att han inte lyckas ”ta sig in under skinnet”.

Kanske inte ambivalens

Detta kan jag kanske inte dra under kategorin ambivalens men poängen kommer fram tror jag. Att ha dessa tankar och känslor över i stort sett allt, det är en konstant strid i mitt huvud.

Vardagliga problem

En vanlig dag för mig kan se annorlunda ut, beroende på ifall min rutin bryts eller inte, tex:

Detta är vanlig rutin:

 • Vaknar
 • Går på toa
 • Tar en Voxra
 • Borstar tänderna
 • Åker till jobbet
Annorlunda start:
 • Vaknar
 • Går på toa
 • Borstar tänderna
 • Blir förvirrad
 • letar efter något
 • Glömmer bort tiden
 • Blir stressad
 • Glömmer voxra
 • Åker till jobbet
 • Får ont i magen
Dagen som startar lite annorlunda rubbar hela min existens, detta var ett litet exempel – det ser självklart annorlunda ut men lite åt detta håller.
Om dagen börjar fel blir allt konstigt och mitt huvud hänger inte riktigt med, jag blir sur, tappar fokus och det känns som att mitt huvud spelar ett spratt med mig och bråkar, speciellt när det handlar om känslor.
Det blir lite extra bekymmersamt då, tex:
 • Hatar min bil mer än något annat samtidigt som jag älskar den väldigt mycket
 • Tycker min chef är underbar och tycker om att prata med henne samtidigt som jag vill be henne ”fara och flyga” för hon är hemsk
 • Saknar min familj samtidigt som jag inte vill hem utan ut i skogen och gömma mig under en fin sten
 • Vill utrota alla stenar som finns
 • Blir hungrig och vill äta men vägrar äta då mat inte är gott
Återigen lite konstiga exempel, men rubbas rutinen kan mina ambivalenta egenskaper öka, men som jag sa innan. Detta kanske inte är ambivalens alls, bara helt enkel vanlig idioti hos en vanlig ADHDàre med ett stänk av lite tics och några mysiga tvång här och var. Mynklo, var är du idag?

Idag är det lördag

Rutinen är rubbad – ska bli mycket intressant att se hur dagen blir.

Fördelen är att jag har fått i mig både kaffe och voxra.