Magnus Betnér har knepiga åsikter om ADHD

Jag är lite efter

Jag kan inte förstå att jag har missat detta, Magnus Betnér är ju som många vet en ganska provocerande filur. Måste innan jag skriver vidare säga till dig som inte vet, han är komiker med en tendens av att gå lite för långt ibland, men ändå en komiker.

Detta som jag tänker skriva nu har gått mig helt förbi och jag skäms nästan lite för att skriva detta såpass sent som jag gör.

Betnér tankar

”Vi måste sluta diagnostisera våra barn..
Bland skäl för att att få diagnos är att barnen gillar att springa omkring, klättrar och inte gilla skolarbete och att göra läxor. Det vill säga att de är barn.
Den medicinen som staten föreskriver är Amfetamin, det är inte medicin..
Klart som fan att man blir mer effektiv av Amfetamin! Vet du vilka mer som blir mer effektiva av Amfetamin: ALLA.”

Länk till: Magnus Betnérs show 41.29 minuter in kommer ADHD-skämten. Du måste se första reklamsnutten innan du kan klicka dig till slutet – om du vill se.

Elaka Magnus planerar att göra folk ledsna

Det tror jag inte han gör, utan försöker nog snarare vara rolig vilket ändå är hans jobb. En komiker som inte provocerar är ganska tråkig. Men när det handlar om just ADHD blir det lite jobbigt för mig och många andra med detta då ADHD inte är ett skämt utan allvar.

Det är vanligt att folk reagerar negativt på hans sätt att uppträda, vissa har ingen humor.

Medicin = amfetamin = knark – Värderingen är din

Detta är vad jag hakar upp mig mest på, att vi med ADHD är knarkare, för det är ju vad han skriver eftersom amfetamin = knark.

Jag har i tidigare inlägg skrivit om just medicinering. Självklart är amfetamin laddat, det finns många amfetaminmissbrukare, men vi med ADHD vill inte bli kallade knarkare bara för att vi äter en medicin för att klara av vardagen på ett bra sätt.

Magnus var jätterolig och kommer inte bry sig ett jota om vad man tycker om hans skämt, många kommer att reagera och det är precis vad han vill.

Alla har rätt att tycka vad de vill, men man kan väl försöka tänka på andra när man spottar ur sig sina tankar?  Jag vill inte bli kallad knarkare, svårare än så är det inte.