Måste en funktionsnedsatt äta mediciner?

ADHD – då kommer piller per automatik

Detta är en vanlig tanke många har, måste en funktionsnedsatt äta mediciner. Vad tror du själv egentligen?

Medicin är inget krav

Du behöver inte äta medicin, det finns ingen som kan tvinga dig till det. Vad jag rekommenderar är däremot att om du mår dåligt och känner att du behöver medicinering, då tycker jag du ska ha det.

Jag ska förklara lite mera ingående.

Varför äta mediciner om jag inte måste?

Det finns många som är skeptiker när det kommer till medicinering, det förstår jag. Det som jag anser är att om behovet utav medicin finns, då bör du äta dem.

För mig är det såhär:

  • Stabilare vardag.
  • Mera fokus.
  • Mindre tics.
  • Bättre välmående.
  • Mindre fysiskt ”våld”.

Detta visar att för mig är medicin något som det finns behov utav. Jag mår alltså bättre utav att äta mina mediciner,  självklart önskar jag att min vardag skulle fungera utan piller, men som det ser ut just nu fungerar det inte på det viset.

Nackdel VS fördel med mediciner

Jag kan egentligen inte finna några nackdelar med något som kan få mig att må bättre. Förutom vissa biverkningar, men hela livet är fyllt utav biverkningar utav dina vardagliga sysslor ändå. Vad är då skillnaden?

Försök att inte se saker nackdel VS fördel. Se istället till att må bra, det är allt som räknas. Du äter ju inte mediciner om du mår bra och du gör det ju inte för att må dåligt.

Det jag vill få fram är att, jag mår bättre av de mediciner som jag äter, var inte rädd för att prova om du mår dåligt. Sen är inte mediciner något mirakel som får dig perfekt efter ett piller. Du måste ända arbeta väldigt mycket med dig själv, piller hjälper dig bara på traven.