Något är fel på psyk?

Vad är det som händer?

Idag träffade jag en bekant som är lite speciell, har under många år träffat honom där han vid alla tillfällen varit väldigt konstig – nästan påverkad utav någonting.

När jag träffade honom på ett utav mina dagliga ICA-besök var han helt klar. Höll en dialog som var vettig, här är ett litet utdrag av vad han sa till mig.

Det är något konstigt på psyk, när jag kommer dit med bra humör försvinner det direkt och jag känner dåliga vibbar.

Det känns som att jag har en råtta i min mage som springer omkring och rör runt, eller som att någon gör en operation i min mage. Jag har pratat med flera av mina vänner där och de känner samma sak.

Nu tänker många säker – ”han går på psyk – han är knäpp”. Det stämmer inte, har själv under flera år varit där (dock en annan avdelning). Jag anser mig själv inte vara knäpp, har egentligen inte träffat många inom ”psyk” besökarna som är det heller.

Varför känner han så?

Jag kan inte släppa samtalet med honom, han mådde inte bra. Det var något som var fel, frågan är bara vad. Eftersom jag har träffat honom många många gånger vet jag hur han brukar vara, idag stämde det inte alls.

Det var som det fanns någon fruktan inom honom för något jag inte kan sätta fingret på. I affären köpte han öl, det var allt som han ville ha. Det får honom att koppla av, det är vanligt som vi alla vet, en kall öl är aldrig fel.. eller?

Ska man må dåligt hos en läkare?

Självklart inte, man går ju dit för att man vill må bättre. Han sa även till mig att detta har pågått i 13 år. Han kanske är knäpp, vad vet jag. Kände bara med honom, det var riktigt hemskt att få se denna person som brukar vara glad och ”käck” – nedbruten och rädd.

Har du några negativa erfarenheter utav psykvården? Dela gärna med dig.