Primära och sekundära tankar

Ledsen eller arg?

Hur många gånger har man varit med om att någon säger/gör en sak mot dig som du blir väldigt ledsen utav med din reaktion blir ilska?

Varför detta?

Enkelt förklarat är att det är enklare att hantera ilska än sorg. För mig iallfall – jag antar att det finns flera som är likadana.  Att bli ledsen för något är ju inget som någon vill bli, om man inte har någon konstig liten böjning när att vara ledsen ses som något positivt.

Missförstå mig inte, att vara ledsen är väldigt bra då det visar en mänsklig sida hos oss som har väldigt svårt med känslolivet. Men att vara ledsen och bli deprimerad för något som har blivit sagt/gjort mot dig är helt onödigt.

Blir inte arg

Försök istället att visa den primära tanken/reaktionen, det är den som är genuin. Om du sen ”lever ut” den och visar personen som sårade dig att du blev ledsen, då kan förändring ske.

Om man däremot hela tiden blir arg för varje sak som gör en ledsen, då kan saker och ting bli ganska komplicerat i det långa loppet. Att vara äkta och inte spela ett spel är det som är mest nyttigt.

Borde vinna pris som bästa skådespelare

Jag har under halva mitt liv spelat ett spel, inte varit mig själv utan försökte anta rollen som någon annan för att bli accepterad. Vart tog det mig? In i droger, massa fyllor och en hel del negativa minnen.

När jag efter flera år utav detta tänkte efter och sa till mig själv, vad spelar det för roll vad andra tänker om dig? När jag tänkte den tanken och började vara mig själv, efter ett tag fick jag några utav de bästa vänner jag har haft i mitt liv och de accepterar mig för den jag är.

Träffade även min sambo, hon har levt med mig i över 6 år, det betyder något. Jag är bra som jag är.
Lev därför primärt och inte sekundärt, det vinner du mest på.