Små saker kan glädja stort

Dessa små detaljer i vardagen

Jag var på citygross med en vän, hon tipsade mig om en ny Loka – Lakrits, jordgubb. Det är två goda ting och nyfiken som jag är var en provsmakning given.

Blev jag besviken? Inte en chans, detta var en otroligt god uppfriskande och mucho smaskig  loka. Rekomenderar den lätt till alla som gillar lakrits, du som inte gör det kanske borde ge det en ny chans.

Varför glad av detta?

När man lever ett liv där besvikelser är något av vardagen, då tar man vara på de goda. Små saker kan glädja stort, även något lika löjligt som en Loka. Fördelen med att vara en grubblare är att det inte är jobbigt att grubbla när det handlar om något positivt, i detta fallet var det just det, positivt.

Ta vara på det lilla

Allt behöver inte vara banbrytande, tänk om man gör något enkelt. En liten sak för någon varje dag, denna lilla sak kan vara betydligt större för någon annan än vad du själv tror – underskatta inte värdet i småsaker.

På tal om det lilla, jag har haft problem med mina mediciner. Nu har jag lyckats ta dem i flera gånger i rad och känner mig riktigt lyckad. Vetskapen om att jag mår bättre av att ta dessa små piller gör mig väldigt glad. Kanske vänder saker och ting nu. Tänk om jag kan få bli glad igen.

Måndagens läkarbesök var lyckat

Jag går till en läkare varje måndag, har gjort detta i snart två år och känner att det ger mig en hel del. Får nytt perspektiv på saker och ting. Det var där som jag lärde mig om SORK vilket jag använder mig av ganska ofta. Det är mycket effektivt för tankarna som man har förändras om det staplas upp på detta sätt.

Terapi är något som är viktigt och vanlig KBT eller SORK är något som man kan använda själv utan någon som ”hjälper till” – det kan vara bra att få grunden dock. Sen är det bara att köra – i vissa fall kan man ändå behöva hjälp.