Värken sitter i psyket

Mina händer värker

Jag har skador i mina händer, förutom de jag själv har orsakat för flera år sedan har även en mindre olycka på jobbet inträffat för ett par månader sedan som resulterade i att jag spräckte mitt finger, sånt som händer.

Problemet är dock att min högerhand är den ”skadade” men min vänsterhand har identisk värk som den andra handen. Det oroar mig lite, vet inte riktigt vad det beror på.

Läkarbesök för ett par år sedan

Jag gick till en läkare för flera år sedan och pratade om min värk som har vandrat mellan olika leder, han tittade igenom min journal och sa i stort sett ”du är deprimerad, värken sitter i psyket”.

Jag säger inte emot läkaren, absolut inte för som många vet är psyket väldigt speciellt och kan informera kroppen på olika sätt att något är fel. I detta fall händer det en del grejer både under och efter att verken satte igång. Men det har varit relativt lugnt ett tag nu. Fram tills för några dagar sedan när det började igen.

Mina ring, lång och lillfingrar värker och jag har inte mycket styrka i dem – om jag tänker tillbaka på vad läkaren sa till mig, då verkade det som att något är på gång att hända eller redan håller på.

Vad säger detta mig?

Ska jag börja oroa mig, eller kan det faktiskt vara riktig smärta jag känner? Hade det enbart varit smärtan hade jag egentligen inte reagerat, jag är väldigt nere just nu och det i kombination med värken gör att mitt huvud börjar arbeta mer åt det negativa hållet.

Det kanske rent av är semester jag behöver – förhoppningsvis kommer jag att få ett par veckor där chansen att vila upp sig är betydligt större än den är just nu. Men jag ska inte klaga, det kunde vara mycket värre.

Har väldigt mycket att vara tacksam över.