Använd din ADHD i vardagen

Dina (enligt andra) svagheter = turbo boost

Att använda det som utav många ses som en svaghet till en styrka är något som alla borde göra, tyvärr ser allt för få fördelen med att vara ”speciell” – Jag tex, min ADHD, Tourettes och OCD kan få mig att vara ganska låg och ”jobbig” vissa dagar, fokuset kan tappas och arbetet blir lidande.

Andra dagar är det turbo boost som gäller, då finns det inget som stoppar mig. Många tunga lyft och hårt arbete är vad som lockar mest då, fullt ös hela tiden och allt blir riktigt bra gjort, och snabbt.

Såhär kan det gå till

Då min ADHD får mig att vara ouppmärksam och rastlös blir jag en snabb arbetare, dock lite för snabb, då kan uppgiften bli hafsigt gjord, där kommer min OCD in, jag trippelkollar de allra flesta uppgifter jag har, det gör att jag sällan gör fel (alla gör fel ibland) dock är inte det heller alltid en fördel, detta kan göra att vissa uppgifter tar lite längre tid att göra, men de blir oftast bra.

ADHD´n gör även att jag ser utvägar/lösningar snabbt och kan lätt ta tag i och åtgärda vissa fel, om motivationen finns vilket det oftast gör när jag arbetar. Detta är fördelar med oss med särskilda begåvningar, gillar vi något arbetar vi på riktigt bra och snabbt.

Våga du med

Det kostar inget att försöka, om du bara gör ditt bästa kan du ändå inte göra mer. Tänk bara på att om du har en turbo boost är det en stor fördel om du aktiverar den. Det finns ingen automatisk start på den, du måste själva ”trycka på knappen” och köra på. När ett arbetspass är slut och du har gjort bra ifrån dig, då finns den där… magkänslan, den som allt för ofta inte finns där. Men efter en bra dag med väl utförda uppgifter, då förtjänar du pizza och en bra film.